Proti Taliansku s jasným cieľom – bodovať naplno!

MINSK (SZĽH, štu) – Dnes večer čaká na slovenskú reprezentáciu kľúčový zápas šampionátu o 19.45 SEČ proti Taliansku. Potešiteľné je, že do zostavy sa vrátia aj maródi, ktorí vynechali piatkový duel proti Švédsku. Po prvý raz bude na striedačke kryť chrbát Jánovi Lacovi brankár Július Hudáček a na tribúnu si sadne obranca Ján Brejčák. „Musíme hrať inak ako v piatok. S plným nasadením, zodpovednosťou a bez faulov. Potrebujeme sa tlačiť do bránky a premieňať šance. Taliani majú perfektne prepracovanú obranu, ťažko sa dostáva na dostrel pred brankára. V zápase asi nebudú brejky, proti takým súperom neprichádzajú do úvahy. Sústavným tlakom sa musíme snažiť ich zdolať. Teraz nepočítame, koľko bodov bude stačiť na postup. Rátame len každý zápas a každý bod,“ avizoval tréner Vladimír Vůjtek pred večerným zápasom s Talianskom.

 

Na duel s Talianmi bude k dispozícii aj uzdravený Tomáš Marcinko, foto SITA - Ján ViazaničkaK dispozícii proti Talianom bude aj uzdravený Tomáš Marcinko

Keďže tréner Vladimír Vůjtek oslavuje v sobotu 67. narodeniny hráči by mu radi pripravili trojbodový dar proti Talianom.  "Od rána som mal veľa blahoželaní. Vyhrať je pre nás dnes povinnosť a musíme ísť za týmto cieľom. Každý súper je na šampionáte ťažký a každý chce vyhrať zápasy. Uvidíme, v akom fyzickom stave budú hráči, ktorí v piatok nehrali. Je lepšie, že môžeme dať dokopy štyri formácie. Verím, že stretnutie proti Taliansku zvládnu k našej spokojnosti," doplnil Vladimír Vůjtek.

Slováci v rámci regenerácie, naberania síl a uzdravovania v sobotu predpoludním vynechali rozkorčuľovanie a do haly Čižovka sa presunú až pred zápasom, ktorý sa začína o 19.45 h SELČ.

Zostava Slovenska proti Taliansku

Laco (Hudáček)

Sloboda Ďaloga

Šatan Hrivík Nagy

Valach Švarný

Miklík Mikúš Tatar

Mihálik Marinčin

Pánik Marcinko Haščák

Čerešňák

Skokan Viedenský Réway

Šťastný