Proti Rusom bez Štajnocha, v bránke Godla

KREFELD (SZĽH) - Slovenskí hokejisti nastúpia na sobotňajší duel Nemeckého pohára proti olympijskému výberu Ruska v zostave bez zraneného obrancu Martina Štajnocha. Do bránky sa postaví Denis Godla.

V piatok mali Slováci voľnejší deň. Zregenerovali, prešli sa ulicami Krefeldu a popoludní absolvovali spoločný tréning. Martin Štajnoch, ktorý nehral už proti Švajčiarsku (2:5), sa pripravoval individuálne. Od začiatku reprezentačného týždňa ho trápi zápal šliach v ľavom členku. Hoci nasadené antibiotiká bolesť zminimalizovali, zápal neodstránili. „ V pokoji je všetko v poriadku. Problém sa objaví v momente, keď si Martin obuje korčule. Nie je to vážne zranenie, potrebuje však niekoľkodňový pokoj. Proti Rusom určite nenastúpi a zrejme ani v nedeľu proti Nemcom,“ ozrejmil lekár slovenskej reprezentácie Roman Hunák. Realizačný tím slovenskej reprezentácie má na duel proti „zbornej“ k dispozícii sedem obrancov a trinásť útočníkov. Na debut v reprezentácii bude čakať nitriansky útočník Andrej Kollár.

Slováci sa v piatok i v sobotu ráno venovali rozboru najbližšieho súpera. Rusi pricestovali s olympijským výberom, ktorí tvoria menej známe mená z KHL. V úvodnom vystúpení podľahli domácim Nemcom 3:4. „Ruskí hokejisti sú vždy šikovní, silní v hre s pukom. Musíme sa im vyrovnať a snažiť sa byť lepší v detailoch hry, ktoré sme nerobili dobre v dueli so Švajčiarmi. Bolo by dobré ísť do vedenia, aby sme sa upokojili. Nesmieme robiť chyby, strácať puky v strednom pásme, pretože Rusi dokážu byť nebezpeční a rýchli v brejkových situáciách,“ vravel pred stretnutím Ján Pardavý, jeden z asistentov hlavného trénera Craiga Ramsayho v Krefelde.

Medzi tromi žŕdkami sa predstaví Denis Godla, ktorý cestoval do Nemecka v pozícii nominačného náhradníka za zraneného Patrika Rybára. „Rusi majú kvalitu bez ohľadu na výber, s akým pricestujú. Prehrali s Nemcami 3:4, proti nám určite budú chcieť vyhrať. Musíme sa pripraviť čo najlepšie. Pre mňa je to normálny zápas, žiadna veľká prestíž. Dôležité jem aby každý z nás podal čo najlepší výkon,“ povedal pred dvanástym reprezentačným štartom Denis Godla.

Duel Slovensko – Olympijský výber Ruska v Krefelde štartuje o 16.30 h aj v priamom prenose RTVS na Dvojke.