Projekt osemnástky vstúpil do novej sezóny, hráči sa zišli v modernom areáli

POPRAD (SZĽH) – V utorok odštartovala nová sezóna projektu centralizovanej prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov. Tím pod vedením hlavného trénera Tibora Tartaľa a manažéra Branislava Vargu sa premiérovo zišiel v priestoroch novootvorenej Strednej športovej školy v Poprade. 

V prvotnej nominácii projektu osemnástky figuruje dvadsať hokejistov, ktorých bude čakať v priebehu sezóny okrem tréningového procesu aj solídna porcia zápasov. Mladíci absolvujú konfrontácie s účastníkmi seniorskej TIPOS Slovenskej hokejovej ligy aj s dvanástimi tímami Extraligy juniorov. 

Projekt začal s prípravou na ročník 2022/23 v novom sídle Strednej športovej školy v Poprade. Unikátny komplex oficiálne otvorili iba v pondelok. V jeho areáli sa nachádza nielen samotná škola, ale aj viacúčelová športová hala, tréningová hokejová hala so šatňami, telocvične, posilňovne, priestory pre regeneráciu a pohybové štúdio. Nechýbajú ani nové učebne, kabinety, jedáleň a internát.

 

Slávnostného otvorenia sa zúčastnil aj prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan, ktorý vyzdvihol spoluprácu kraja, mesta a školy. „Zväz bol ideovým vodcom celého projektu. Dlhodobo sme sa snažili vytvoriť infraštruktúru, kde by sa spájal šport so vzdelávaním. V Poprade je to výnimočný projekt. Verím, že sa ním inšpirujú aj v iných krajoch,“ uviedol Šatan, podľa ktorého by mohla v meste v blízkej budúcnosti vzniknúť aj hokejová akadémia.

„Naším zámerom ako zriaďovateľa školy bolo vytvoriť jedinečné podmienky pre výchovu a vzdelávanie nadaných športovcov, ktoré boli dovtedy v rámci školy značne limitované. Za pomerne krátke obdobie sa podarilo dokončiť areál, ktorý je moderný a pripravený poskytnúť veľmi solídne zázemie aj mládežníckym reprezentáciám v mnohých druhoch športu, vrátane hokeja,“ dodal predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský. 

Nominácia do centralizovanej prípravy projektu SR 18 (Poprad, 6. – 9. 9.)

Brankári: Samuel Urban (MŠK Púchov), Damian Slávik (HC Slovan Bratislava), Sebastián Bodnár (HC Košice). 
Obrancovia: Adam Beluško (HC Košice), Tomáš Kráľovič, Maxim Petras (obaja HC Slovan Bratislava), Tomáš Šlank (HO HAMIKOVO Hamuliakovo), Milan Pišoja (MŠK Púchov), Maxim Sakmár (MHKM Skalica), Richard Ďurina (HK DUKLA Trenčín).
Útočníci: Michal Liščinský (HC Košice), Kamil Rohaľ (HK Mládež Michalovce), Martin Rudolf Liška (HO HAMIKOVO Hamuliakovo), Tomáš Pobežal (MŠK Púchov), Michal Feranec, Ondrej Maruna, Andrej Párička (všetci HK DUKLA Trenčín), Patrik Masnica (HC Oceláři Třinec/ČR), Stanislav Gron (BK Mladá Boleslav/ČR), Timotej Varga (Nacka HK/Švéd.).

Realizačný tím: Branislav Varga (manažér), Tibor Tartaľ (hlavný tréner), Michal Dostál, Jozef Stümpel (asistenti trénera), Dominik Guriš (tréner brankárov), Milan Kabát (kondičný tréner), Ľuboš Ondrejka (masér).