Projekt osemnástky napriek zrušeným MS pokračuje, mladíci naskočia do SHL

BRATISLAVA/PIEŠŤANY (SZĽH) – Projekt centralizovanej prípravy hráčov do 18 rokov bude pokračovať po pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu aj napriek zrušeniu aprílového turnaja A-skupiny I. divízie MS v Spišskej Novej Vsi. Zverenci trénera Ivana Feneša sa opätovne zídu v pondelok 23. novembra a následne naskočia späť do Slovenskej hokejovej ligy.

Reprezentačná osemnástka sa po vynútenej pauze vráti do Piešťan, kde má vybudované zázemie a kde hrá svoje „domáce“ zápasy v rámci Slovenskej hokejovej ligy. Druhá najvyššia súťaž pauzovala pre prísne protipandemické opatrenia Ústredného krízového štábu od polovice októbra. Vrchní predstavitelia vlády SR však nedávno štart tejto profesionálnej súťaže povolili a vedenie SZĽH na stredajšom rokovaní rozhodlo, že v nej budú nastupovať podľa plánu aj hráči „projektu“ SR18.

„Projekt bol doteraz pozastavený, ale všetko je na dobrej ceste, aby sme sa opäť rozbehli. V stredu sme absolvovali konštruktívnu odbornú debatu s vedením SZĽH. Všetci sme sa zhodli na tom, že pokračovanie projektu je dôležité a všetci v ňom vidíme hlbší zmysel. Projekt dokončíme v riadnom režime tak, ako bol pôvodne naplánovaný,“ prezradil pre hockeyslovakia.sk hlavný tréner reprezentácie do 18 rokov Ivan Feneš. Osemnástka bude fungovať podľa aktuálnych hygienických opatrení.

Zápasová prax je pre hráčov do 18 rokov dôležitá v súvislosti s ich herným rozvojom, ale aj vzhľadom na prípravu na medzinárodnú konfrontáciu. „O dva mesiace to bude presne rok, čo sme sa naposledy stretli na ľade s rovesníkmi zo zahraničia. Je to veľmi dlhé obdobie, a preto sme radi, že sa budeme môcť konfrontovať s klubmi SHL a verím, že odohráme čo najviac zápasov,“ povedal Feneš, ktorého niektorí zverenci boli nominovaní trénerom Róbertom Petrovickým aj do prípravy hokejovej dvadsiatky pred blížiacim sa juniorským šampionátom. „S trénerom Petrovickým sme v spojení celú sezónu a o týchto hráčoch sme sa rozprávali. Ich nominácia nie je vecou náhody. Je dobré, že hráči vidia, že majú šancu prebojovať sa na juniorský šampionát. Je to pre nich mimoriadna motivácia,“ dodal na záver Ivan Feneš.