Profesionálny hokej už nie

TREBIŠOV (SZĽH) – Brankár Tomáš Halász si v strednom veku zachytá druhú ligu za Trebišov – ak sa teda zvyšné súťaže vrátane tretej najvyššej slovenskej vôbec budú hrať. MAC Újbuda mala pre neho vysvetlenie, prečo v klube nebude pokračovať. Vysvedčenie s výsledkom „neprospel“ mu vystavili zasa Košičania na try-oute.

„Minulá sezóna nebola pre mňa vydarená. Ponuky chodili, aj nechodili. Tie, ktorými som sa aj zaoberal, nepredstavovali finančnú zaujímavosť. Všade to poriadne kleslo. Neprišlo mi výhodné do niečoho sa púšťať. Rád by som si založil rodinu. Zvíťazila teda iná možnosť,“ hovorí brankár Tomáš Halász. Bodku za profesionálnou kariérou urobil v susednom Maďarsku ako člen MAC Újbuda. V slovenskej extralige neskončil len on, ale aj maďarské hlavné mesto. To uprednostnilo existenciu a finančnú stabilitu v domácej lige. „Hovoril som s manažérmi. Pred návratom do súťaže mali jasnú predstavu. Bence Bálizs bude jednotka. Ako dvojku si vybrali miestneho juniora. Údajne nepotrebujú silné brankárske obsadenie,“ uviedol Halász na margo rokovaní.

Košický odchovanec si utrieďoval myšlienky v hlave, kým mu raz nezazvonil telefón. „Bol by som blázon, keby som neprijal pracovnú príležitosť, v ktorej už pôsobím. Moja ambícia bola byť v kontakte s hokejom. Takouto formou sa to bude dať, a tak som odišiel do Trebišova,“ tvrdil Halász a doplnil, že trebišovské pôsobenie sa nezakladalo na výsledku try-outu z Košíc, kde súperil s Dominikom Riečickým o miesto druhého gólmana popri Jakubovi Sedláčkovi. „My sme o sebe vedeli ešte pred letným výberom hokejistov v Košiciach. Celé to trvalo okolo troch týždňov. Okrem toho sa rysovala aj iná alternatíva. Funkcionári Zemplínčanov dostali odo mňa prísľub, že keď všetko padne, môžu si ma zapísať do diára. A tak sa aj stalo,“ skonštatoval.

Tomáš Halász v košickom drese ešte z roku 2015. Zdroj: TASR

Nový tréner Richard Šechný v rozhovore pre náš web potvrdil, že chce pracovať s väčšími menami, no nebude sa brániť domácej liahni, ktorú by chcel zachovať z posledných ročníkov. „Dodnes som nevidel žiadny zápas druhej ligy. Mužstvá a vôbec hráčov nepoznám. Neviem odhadnúť plány do sezóny. Ako spoločný cieľ nám povedali, že sa máme pohybovať v prvej štvorke. Rišo už bol v týchto kruhoch, pozná súťaž a určite z toho môžeme niečo zúročiť,“ zamyslel sa Halász. Pri vypuknutí pandémie takmer nikto zo športového prostredia nezapochyboval, že sa preriedia rady v oddieloch. Profesionálny hokej je však aj bez tohto výrazne negatívneho vplyvu z hráčskej stránky značne podvyživený. „Úprimne poviem – už nechcem pôsobiť na profesionálnej úrovni. Iné myslenie by som volil vtedy, ak by ma vyhodili zo súčasnej roboty. Stále som v skúšobnej trojmesačnej lehote. Naša firma zahŕňa kamiónovú dopravu i výstavbu čerpacích staníc. V budúcnosti sa uvažuje nad vodíkovými energiami, alebo pohonom. Vznikol nový projekt, ktorého som súčasťou a som za to rád,“ prezradil na koniec pre hockeyslovakia.sk Tomáš Halász, majiteľ dvoch titulov s Košicami (2010, 2011).