Pro-Hokej, SZĽH a TL sú odhodlaní riadne dohrať dlhodobú súťaž

Bratislava 9. marca (TASR) - Po pondelňajšom stretnutí klubov slovenskej hokejovej Tipsport Ligy, Pro-Hokeja a SZĽH vydali vedúci funkcionári vyhlásenie k aktuálnej situácii v súvislosti s korinavírusom.

ŠR TASR ho zverejňuje v celom znení bez redakčných úprav:

"V rámci dnešného stretnutia zástupcov klubov hokejovej Tipsport Ligy, spoločnosti Pro-Hokej a predstaviteľov Slovenského zväzu ľadového hokeja sme sa uzniesli, že naďalej budeme rešpektovať pokyny a nariadenia príslušných orgánov v súvislosti s ochrannými preventívnymi opatreniami na zamedzenie šírenia nákazy koronavírusom.

Ak nám bude príslušnými orgánmi umožnené záverečné kolá základnej časti Tipsport Ligy odohrať, sme odhodlaní dlhodobú časť súťaže riadne dokončiť do nedele 15. marca.

Ďalšie kroky budeme predbežne vyhodnocovať na základe vzniknutej situácie. Ďalšie stretnutie sa uskutoční 16. marca opäť v Hronseku."

Richard Lintner, riaditeľ Pro-Hokeja

Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 na Slovensku vzrástol v pondelok na šesť, o siedmom (z Košíc) informovali niektoré médiá popoludní ešte nebol oficiálne potvrdený.

Slovenské úrady evidujú aj štvorčlennú rodinu v karanténe v ich dome v rakúskej prihraničnej obci Kittsee.