Prípravné kempy sa otvoria 10. júla v rámci tretej fázy reštartu súťaže

NEW YORK - Prípravné kempy pre kluby zámorskej NHL sa otvoria 10. júla, ak to situácia s pandémiou koronavírusu umožní. Dohodli sa tom vo štvrtok zástupcovia vedenia profiligy a hráčskej asociácie NHLPA.

Otvorenie prípravných kempov pre kompletné kádre 24 tímov, ktoré pokračujú v boji o Stanleyho pohár, bude treťou fázou v procese reštartu súťaže. Spustenie druhej od pondelka 8. júna umožnilo klubom otvoriť vo svojich domovských mestách tréningové centrá a hokejistom trénovať na ľade v malých skupinkách. Druhá fáza je pre hráčov dobrovoľná. Hokejisti, ktorí sa na nej nepotrebujú zúčastniť, môžu zatiaľ trénovať individuálne a počkať si na štart tretej fázy, kde sa budú musieť už hlásiť všetci hráči.

Prípravné kempy by mali trvať minimálne tri týždne, takže reštart NHL sa dá očakávať najskôr začiatkom augusta. O tomto termíne ale zatiaľ vedenie profiligy nerozhodlo. NHL pauzuje od 12. marca, pripomenul kanadský portál TSN.

Základná časť sa už dohrávať nebude a netradičnú vyraďovačku bude hrať 24 tímov, po 12 v každej konferencii. Prvé štyri tímy vo Východnej i Západnej konferencii majú na základe percentuálneho bodového zisku istý priamy postup do 2. kola play off. Vedenie NHL počíta s dvoma dejiskami zápasov, jednom pre každú konferenciu. Do úvahy prichádza desať destinácií: Chicago, Columbus, Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Pittsburgh a Minneapolis/St. Paul v USA a Edmonton, Toronto, Vancouver v Kanade.