Príprava žien na MS vyvrcholí zápasom proti Češkám

BRATISLAVA (SZĽH) - Už takmer týždeň prebieha kemp slovenskej reprezentácie pod vedením trénerky Jenny Potterovej. Ktoré hokejistky pôjdu na šampionát do Francúzska oznámi po zajtrajšom súboji v Bratislave.

Tréningový kemp ženskej hokejovej reprezentácie pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta I. divízie skupiny A vo Francúzsku (8. – 14.4.2018) je v záverečnej fáze. Po zajtrajšom poslednom prípravnom súboji pred odletom do dejiska šampionátu proti Česku (od 16.00 hod.) zverejní trénerka Jenny Potterová s generálnou manažérkou ženských reprezentácii Zuzanou Tomčíkovou záverečnú nomináciu.

V kempe sme počas týždňa mali 24 hráčok. Na majstrovstvá sveta pocestuje 20 korčuliarok a dve brankárky,“ uviedla Tomčíková. Počas týždňa absolvoval národný tím šesť tréningov a tri modelované zápasy proti chlapcom HK Ružinov 99. Celý kemp sa uskutočnil a aj spomínaný prípravný duel sa koná na Zimnom štadióna Vladimíra Dzurillu v Bratislave.

Svetový šampionát I. divízie skupiny A sa uskutoční v 5-tisícovom alpskom horskom mestečku Vaujany. Slovenský ženský výber sa na ňom od budúcej nedele postupne stretne s tímami Rakúska, Dánska, Francúzska, Maďarska a Nórska. Treba pripomenúť, že slovenská reprezentácia je nováčikom v druhej najvyššej kategórii MS. Vlani si na šampionáte I. divízie skupiny B vybojovali postup, keď z piatich zápasov prehrali jediný – 2:4 proti Kazachstanu. „Špička ženského hokeja sa vyrovnáva a žiadne z účastníčok blížiacich sa MS nemožno označiť za favoritky turnaja,dodala Tomčíková.


Ďalšie články