Máte doma malých hokejistov? Prihláste ich medzi Orange hokejové talenty

BRATISLAVA (SZĽH) – Aj tento rok sa uskutoční séria podujatí s názvom Orange hokejové talenty. Úvodný turnaj privíta už túto sobotu hokejová hala Hamikovo v Hamuliakove, následne dostanú deti priestor vo zvolenskej ICE Aréne (20. mája) a v košickej Aréne Sršňov (27. mája).

Orange hokejové talenty pokračujú v totožnom duchu ako v minulom roku. Na troch podujatiach sa predstaví vždy maximálne 72 detí, ktoré budú rozdelené do šiestich tímov s desiatimi korčuliarmi a dvoma brankármi. Družstvá ponesú názvy prírodných živlov – Hromy, Búrky, Tornáda, Blesky, Hurikány a Lavíny, pričom odohrajú zhodne štyri duely. 

Program turnajov Orange hokejové talenty je rozdelený do troch častí. Úvodná hodina bude venovaná zdokonaľovaniu individuálnych zručností pod vedením skúsených regionálnych inštruktorov. Potom príde na rad prvá fáza zápasov a popoludní bude nasledovať druhá fáza zápasov. Jednotlivé duely sa uskutočnia vo formáte troch proti trom alebo štyroch proti štyrom v závislosti od možnosti použitia predeľovacích mantinelov. 

„Program hokejového dňa vychádza z uspokojovania potrieb hrať sa, hýbať sa a súťažiť v prostredí, ktoré v plnej miere rešpektuje emócie a túžby 9- až 10-ročných detí, ktoré už nejaký čas pôsobia v hokejovej predpríprave. Prirodzeným začlenením kontrolných cvičení hokejových zručností na začiatok dňa si budú môcť mladí adepti hokeja súťažami overiť mieru osvojenia si korčuliarskych a herných zručností a zároveň sa pripraviť na ďalší program spočívajúci v tom, čo ich najviac baví – a to je hra. Hra na malom priestore s množstvom podnetov je pre deti v tomto veku prirodzeným prostredím pre rozvoj herného myslenia a rozhodovania sa v súčinnosti so zdokonaľovaním techniky, či už korčuľovania alebo narábania s hokejkou a pukom. V druhej časti dňa si budú deti môcť vyskúšať, ako im ide hra v spolupráci s novými spoluhráčmi v zápasoch vo formáte 4 vs. 4 alebo 3 vs. 3,“ uviedol mentor metodického oddelenia SZĽH Ján Filc. 

„Teší ma, že ako partner slovenského hokeja opäť podporujeme a stojíme za hodnotami podujatia, ktoré v sebe nesie moderné prvky prípravy, motivácie a práce s mladými ‚hokejovými talentmi‘. Dlhodobo ako spoločnosť vyzdvihujeme dôležitosť mládežníckeho hokeja a poukazujeme na malé ‚hokejové talenty‘, z ktorých veríme, že raz budú úspešní hokejisti a hokejistky. Som presvedčený, že deťom opäť prinesieme nové zážitky, ktoré ich posunú vpred v hokejovom raste, ale aj živote ako takom,“ vyjadril sa zástupca spoločnosti Orange Slovensko Marián Vavrovič.

Turnaje sú určené pre deti s dátumom narodenia od 1. septembra 2012 do 31. augusta 2013, registrované v kluboch a v IS SZĽH (s registračným preukazom). Prihlasovanie malých hráčov a hráčok prebieha online formou prostredníctvom formulára (linky na prihlásenie nájdete na konci článku). Po naplnení kapacity sa budú môcť deti naďalej prihlasovať, ale poputujú na „čakaciu listinu“. Registrácia na každé podujatie sa začína 14 dní pred jeho štartom.

PRIHLASOVACIE LINKY NA PODUJATIA

Hamuliakovo/Hokejová hala Hamikovo (13. mája) – Hráči/hráčky TU, brankári/brankárky TU
Zvolen/ICE Aréna (20. mája) – Hráči/hráčky TU, brankári/brankárky TU
Košice/Aréna Sršňov (27. mája) – Hráči/hráčky TU, brankári/brankárky TU (registrácia bude možná od 13. 5. o 13.00)