Prichádza Rozhodcovská výzva, jej cieľom je vzdelávať odbornú i laickú hokejovú verejnosť

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenský zväz ľadového hokeja v kooperácii s Marketingom SZĽH a Komisiou rozhodcov SZĽH pripravil odborno-vzdelávací seriál pod názvom Rozhodcovská výzva. Jeho cieľom je prostredníctvom krátkych videorozborov na konkrétnych príkladoch vysvetliť pravidlá ľadového hokeja a rozobrať sporné momenty, ktoré prinesie hokejové dianie na Slovensku aj v zahraničí.

Tvárou nového seriálu je Peter Jonák. Člen Komisie rozhodcov SZĽH a niekdajší medzinárodný hokejový rozhodca sa bude prihovárať odbornej i laickej hokejovej verejnosti prostredníctvom komentovaného videorozboru. „Snahou tohto projektu je objektívne objasniť sporné momenty na základe platných pravidiel ľadového hokeja a tiež vzdelávať našich hráčov, hokejové kluby a hokejových divákov so snahou o vytvorenie kultúrnejšieho prostredia na našich zimných štadiónoch aj v digitálnom priestore hokejových diskusií na sociálnych sieťach,“ uviedol na margo seriálu manažér športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný. „Zároveň sa žiada dodať, že Komisia rozhodcov SZĽH neposkytuje takýto druh edukácie iba hokejovej verejnosti, ale aj samotným arbitrom. Na tento účel vytvorila osobitný informačný kanál v rámci Tréningového portálu mládeže (TPM), ktorého súčasťou sú oveľa podrobnejšie a odbornejšie výklady jednotlivých situácií,“ dodal Konečný.

Seriál Rozhodcovská výzva má na youtubovom kanále SZĽH a na webe SZĽH v rubrike Aktuality, podrubrike Relácie a videoarchív svoju vlastnú sekciu, do ktorej budú pravidelne pribúdať viderozbory Petra Jonáka. Predmetom jeho analýzy nebudú len situácie, ktoré sa udiali v minulosti a vyvolali veľký verejný záujem, ale tiež momenty, ktoré prinesie aktuálne hokejové dianie na Slovensku a v zahraničí.

V premiérovej časti rozoberá Peter Jonák staršiu situáciu zo zápasu NHL medzi Coloradom a Edmontonom, ktorá výrazne vzbudila vášne v súvislosti s posudzovaním ofsajdových situácií: