Pri dvadsiatke zostáva Petrovický, pri osemnástke Feneš, SR 16 povedie Jerguš Bača

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 20 rokov povedie aj v sezóne 2020/21 v pozícii hlavného trénera Róbert Petrovický. Osemnástku bude viesť Ivan Feneš, k sedemnástke sa posunul Roman Sýkora. Nové zloženie má realizačný tím reprezentačného výberu do 16 rokov. Hlavnému koučovi Jergušovi Bačovi budú asistovať Michal Dostál a Ivan Králik. 

V trénerskom štábe dvadsiatky nenastali zmeny. Pri mužstve zostali rovnakí tréneri na čele s Róbertom Petrovickým, ktorí viedli tím aj na uplynulých majstrovstvách sveta v Česku. Vrcholom prípravy juniorskej reprezentácie, ktorá štartuje už koncom júna tradičným hokejovým letom v Námestove, bude šampionát v Kanade. Uskutočniť by sa mal od 26. decembra 2020 do 5. januára 2021 v Edmontone a Red Deere. 

Súčasťou realizačného tímu dvadsiatky bol v uplynulej sezóne aj Róbert Döme, pôsobiaci na poste konzultanta. V nasledujúcich mesiacoch sa na príprave juniorských reprezentantov bude v rovnakej úlohe podieľať aj Martin Dendis. Dvadsaťosemročný ambiciózny špecialista, ktorý siedmy rok naberá skúsenosti v mládežníckych štruktúrach švédskeho klubu HC Linköping. „Robo Döme aj Martin Dendis sú šikovní tréneri, pôsobiaci v zahraničí. Ak im klubové povinnosti dovolia a budú mať chuť a čas prísť na sústredenia našich reprezentácií, tréneri majú zelenú na to, aby sa s nimi dohodli a využili ich služby,“ uviedol prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan. 

Slovenská reprezentácia do 18 rokov neabsolvovala v marci turnaj A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v Spišskej Novej Vsi pre pandémiu koronavírusu. Šancu na návrat do elitnej skupiny MS dostane v prípade priaznivej epidemiologickej situácie budúci rok. Pravdepodobne opäť v Spišskej Novej Vsi, keďže Slovenský zväz ľadového hokeja prejavil záujem zorganizovať šampionát tejto vekovej kategórie aj v budúcom roku. „Projekt osemnástky bude fungovať ďalej tak, ako bol nastavený. V pozícii hlavného trénera ho povedie Ivan Feneš s asistentmi Tiborom Tartaľom a Borisom Žabkom,“ pripojil Miroslav Šatan. 

Zmenami prešiel realizačný tím reprezentácie do 16 rokov. V nasledujúcej sezóne ho povedie niekdajší slovenský reprezentant a majster sveta Jerguš Bača, ktorý naposledy pôsobil ako asistent pri Milanovi Jančuškovi v extraligovom klube HC Nové Zámky. Predtým bol na rovnakej pozícii v Košiciach, Žiline i Liptovskom Mikuláši. 

Realizačné tímy slovenských hokejových reprezentácií v sezóne 2020/21

SR 20: Róbert Petrovický (hlavný tréner), Martin Štrbák, Viliam Čacho (asistenti trénera), Rastislav Staňa (tréner brankárov).

SR 18: Ivan Feneš (hlavný tréner), Tibor Tartaľ, Boris Žabka (asistenti trénera), Peter Kosa (tréner brankárov). 

SR 17: Roman Sýkora (hlavný tréner), Marcel Šimurda, Rasťo Paľov (asistenti trénera), Jozef Urdák (tréner brankárov).

SR 16: Jerguš Bača (hlavný tréner), Michal Dostál, Ivan Králik (asistenti trénera), Maximilián Bača (tréner brankárov).

SR 15: Róbert Rehák (tréner severo-západné Slovensko), Ladislav Karafa (tréner stredné Slovensko), Michal Hreus (tréner západné Slovensko), tréner východné Slovensko - TBD, Michal Zemančík (tréner brankárov).

SR ženy: Tomáš Segíň (hlavný tréner), Roman Mega (asistent trénera a tréner brankárov).

SR 18 ženy: Peter Kúdelka (hlavný tréner), Barbora Kežmarská (asistentka trénera), Ján Cpin (tréner brankárov).

SR 16 ženy: Gabriela Sabolová (hlavná trénerka), Monika Kvaková (asistentka trénera, trénerka brankárok).