Prezident Kohút: Na Slovákov ostalo ešte dosť lístkov

BRATISLAVA (SZĽH) -  Nie je to pravda,“ reagoval na správy o vypredaní lístkov na zápasy nášho a českého tímu šéf hokejového zväzu Martin Kohút.

Technické problémy na webe aj v kamenných predajniach, útoky priekupníckych skupín a množstvo reakcií nespokojných fanúšikov na adresu organizačného výboru, spoločnosti Ticketportal aj Slovenského zväzu ľadového hokeja. To v skratke sprevádzalo prvý deň predaja vstupeniek na budúcoročné majstrovstvá sveta v hokeji, ktoré sa uskutočnia v máji 2019 v Bratislave a Košiciach. Napriek spomínaným problémom malo nájsť v priebehu úvodného dňa svojich majiteľov (v súčte predaných a rezervovaných) 60-tisíc vstupeniek. Toto číslo predstavuje zhruba tri štvrtiny z celkového počtu lístkov, ktoré boli uvoľnené v prvej fáze predaja. „Informácia, že vstupenky na zápasy Slovenska či Česka sú vypredané, nie je pravdivá. K dispozícii by malo byť ešte dosť lístkov aj na tieto najatraktívnejšie súboje,uviedol pre HN Martin Kohút, prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Šanca pre každého

Prvého muža slovenského hokeja mrzí situácia, ktorá nastala v prvý deň predaja vstupeniek. Zväz však za ňu necíti zodpovednosť. „Celý predaj bol zverený najväčšej a najlepšej spoločnosti na Slovensku, ktorá sa týmto biznisom zaoberá,uviedol Kohút. Na druhej strane skonštatoval, že ani zástupcovia a zamestnanci Ticketportalu nemali jednoduchú prácu, keďže proti nim stála sofistikovaná skupina podvodníkov. Jej jediným cieľom bolo získať čo najväčší počet kusov vstupeniek z tých, ktoré sa dostali do predaja. „Snažili sa minimalizovať dosahy tých skupinových útokov a situáciu promptne riešili,hovorí prezident zväzu. Na úvod sa do predaja dostalo približne 20 až 30 percent zo všetkých lístkov, ktorých by malo do predaja v nasledujúcich mesiacoch putovať minimálne 430-tisíc. Takže na stretnutia Slovenska či Česka by mali byť voľné tisíce lístkov, ktoré majú byť k dispozícii v ďalších fázach predaja. Nepravdivosť informácií o vypredanosti lístkov potvrdila aj riaditeľka komunikácie organizačného výboru svetového šampionátu Michaela Grendelová.Chceli by sme všetkých záujemcov upozorniť, aby nepodliehali panike na základe informácií, že všetky vstupenky na zápasy Slovákov a Čechov sú už vypredané. V prvej fáze sme uvoľnili len približne 30 percent vstupeniek,“ povedala Grendelová.

Záujem sa zvýšil

Podobne hektický bol aj začiatok predaja pred majstrovstvami sveta na Slovensku v roku 2011. „Ten záujem ľudí je teraz omnoho vyšší ako pred ôsmimi rokmi. Chcel by som vyzvať ľudí, aby nekupovali lístky na sekundárnom trhu,konštatuje Kohút. Už od stredy sa totiž na rôznych portáloch objavili vstupenky na predaj, no ich cena bola zhruba trojnásobne vyššia ako pôvodná cena vstupenky. Hokejový zväz vyzýva tiež na trpezlivosť hokejových priaznivcov. „Treba si počkať na ďalšie kroky, ktoré budeme v súvislosti s predajom vstupeniek realizovať v najbližšom období,“ vyhlásil Kohút. Aké to sú, nechcel konkretizovať s tým, že bližšie informácie budú známe v najbližších dňoch. Majú byť uskutočnené také opatrenia, aby sa predišlo neprehľadným situáciám ako v úvodný deň predaja, a aby mal každý Slovák príležitosť získať vstupenky aj na zápasy slovenskej reprezentácie na šampionáte.