Prestup do Žiliny nie je konečný

ŽILINA (SZĽH) – Žilinská aktivita na hráčskom trhu sa už stihla prejaviť na všetkých postoch. Vlci usilovne každý deň podpisujú buď nové kontrakty, alebo predstavujú posily. Uplynulý týždeň uviazol v sieti brankár Patrik Romančík. Do nového pôsobiska to nemal z Liptovského Mikuláša až tak ďaleko. Pod Dubňom teda majú vysporiadanú otázku gólmanov. Druhým mužom v maske je odchovanec Maroš Mikoláš.

Šikovný brankár má za sebou neblahú skúsenosť. Ročník 2019/20 začal pomerne neskoro, koncom októbra. Dovtedy bol na voľnej nohe, pripravujúc sa s juniormi Skalice a naháňaním peňazí po brigádach. „Každé euro je dobré. Bohužiaľ, podmienky v našich končinách nie sú nastavené správne, aby sme dostávali výplatu celoročne. Chvíľu som teda prečkal na príležitostných prácach. Po roku už nemusím riešiť tieto veci,“ spomenul si na nepriaznivú minulosť Romančík. Z kaše ho nakoniec vytiahol Liptovský Mikuláš. 

Mužstvo okolo skúseného trénera Antona Tomka hralo veľmi zle a neistota vykukovala práve z postu brankára. Vedenie klubu neváhalo, zodvihlo telefón a okamžite zobralo medzi seba bývalého reprezentanta Slovenska do 20 rokov. „Odpoveď je celkom jednoduchá. Nedostával som žiadne možnosti na pokračovanie v kariére. Takisto som čakal na vhodnú príležitosť niekam sa dostať. V tom sa ozvali Liptáci, kde som odohral zvyšok sezóny,“ opísal ostatný angažmán v Tipsport lige Romančík, ktorého debut v Liptove sa konal 30. októbra minulého roka. Tím bol dlhodobo posledný v tabuľke a ku koncu základnej časti vykazoval značné problémy so zložením útokov. Skalický odchovanec dokonca absolútny koniec utrápenej sezóny vynechal kvôli maródke. Vzápätí na Slovensko dorazil neviditeľný nepriateľ, s ktorým súperí dodnes a  podpísal sa pod to, že 26-ročný ochranca svätyne nepokračuje v radoch Mikuláša. „Bolo jasné, že po tom šialenstve s koronavírusom to nebude mať žiadny klub ľahké. Tu nastal kameň úrazu a nenašli sme spoločnú reč na ďalšie obdobie. S agentom sme začali riešiť možné varianty. Prvou bola Žilina, ktorá ma príjemne prekvapila. S Liptovským Mikulášom sme sa nedokázali dohodnúť, ale vôbec nie som nahnevaný. Aktuálne som už v Žiline a zatiaľ si to tu užívam,“ poznamenal. 

Žilinský klub po zmene majiteľov raketovým tempom rozpútal skladanie mužstva. Najväčšie postavy kabíny predstavujú Jaroslav Markovič, Ondrej Mikula, Tomáš Urban, Igor Safaraleyev, alebo Jakub Linet. „Príchody do Žiliny som vnímal ešte pred mojou dohodou. Musím oceniť kroky funkcionárov. Máme mladých i skúsených hokejistov. Káder sa javí ako výborný. Teraz je to iba na nás, ako dokážeme naložiť s cieľmi. Z môjho pohľadu je každý post obsadený kvalitne,“ pochválil doterajší výkon klubových činovníkov. Rodený Skaličan bol stabilným hráčom HK 36 až do jeho posledného výdychu. Keď Miroslav Lipovský pokropil hokej v meste živou vodou, mal jasno v tom, kto bude medzi tromi žrďami. Dvakrát dostal kladnú odpoveď, raz si musel vypočuť zápornú. „Chcel som sa vrátiť do extraligy. Využil som šancu ísť chytať za Nové Zámky, ale napokon to nebola dobrá sezóna,“ tvrdil nový hráč vlčej „svorky“. 

Hokejový prestup je uskutočnený, no v polovici aktuálneho mesiaca na neho čaká ešte jeden. Životný. Svoje áno si povie s dlhoročnou polovičkou Líviou. „Veru, budeme sa brať (úsmev). Obaja sa na tento deň veľmi tešíme a všetko máme pripravené. Priateľka v tomto smere nič neponechala na náhodu. Už len čakáme na dátum, kedy to vypukne,“ dodal s nadšením v hlase na koniec pre hockeyslovakia.sk Patrik Romančík.