Prešovčania Slovan potrápili, no nezastavili

Séria medzi víťazom základnej časti Slovanom Bratislava a nováčikom súťaže z Prešova mala byť meraním síl Dávida proti Goliášovi. Papierové predpoklady sa napokon potvrdili, senzácia sa nekonala. Vzdorovití Šarišania síce veľkého favorita potrápili, no zdolať nedokázali v žiadnom z ôsmich vzájomných duelov sezóny.

„Slovan nám nesedel počas celej sezóny, ale má jednoducho veľkú kvalitu. Majú štyri silné a fyzicky zdatné päťky. Bojovali sme, ale vždy nám chýbal gólik navyše. Nemáme ani víťazstvo a to ma mrzí hlavne kvôli fanúšikom. Boli skvelí a zaslúžili by si to,“ povzdychol si útočník Viliam Čacho, podľa ktorého by si jeho tím zaslúžil aspoň jedno čestné víťazstvo. „Sme smutní, pretože sme chceli urvať aspoň jeden či dva zápasy. Bohužiaľ sme to nezvládli v treťom zápase v predĺžení a nevyužili sme šancu na víťazstvo. Sme sklamaní, ale nemáme sa za čo hanbiť. V tejto sezóne sme toho prežili veľa, vyrovnali sme sa so zraneniami a vybojovali sme play-off pre Prešov.“

Podobne to vníma aj útočník Aurel Nauš. „Nedá sa povedať, že by sme čakali postup, ale chceli sme zabojovať. Skúšali sme sa tlačiť do bránky a doplatili sme na pár krátkych poľavení. Odohrali sme si však svoje a do budúcnosti nám to dalo veľmi veľa,“ zamyslel sa 23-ročný martinský odchovanec, podľa ktorého mail Prešovčania dve solídne šance na víťazstvá. „Mohli sme vyhrať jeden zápas u nich a jeden u nás. To boli šance na víťazstvá, ale nevyšlo to. Musíme to hodiť za hlavy a začať sa pomaličky pripravovať na novú sezónu. V tejto sme zvládli predkolo a vyradenie Spišskej bolo pekný úspech. Slovan bol už jednoducho na inej úrovni.“

Prešovský tím sa vo svojej nováčikovskej sezóne dostal v poslednej chvíli do predkola play-off, v ktorom dokázal vyradiť siedmu Spišskú Novú Ves. Letné sťahovanie z Detvy naplnilo očakávania a hráči sa mohli počas celej sezóny oprieť o silnú podporu v kultúrnom prostredí zrekonštruovaného štadióna.

„V Detve to bolo tiež výborné a mali sme tam rovnako výborných fanúšikov. V Prešove sa však klub posunul na vyššiu úroveň,“ poznamenal Čacho a Nauš doplnil. „V Detve to bolo všetko v menšom formáte. Prešov je veľké mesto a našli sme tu prajné publikum. Diváci chodili vo veľkých počtoch a stále nás povzbudzovali. Na tím to pôsobilo veľmi motivačne.

Zatiaľ čo pre tím Grotta sa sezóna skončila, Slovan má za sebou iba prvý krok. Postup zo štvrťfinále bol pre víťaza základnej časti povinnosťou a klub oslavujúci storočnicu má oveľa vyššie ciele.

„Všetci vieme, aký je náš cieľ. Ideme si krok po kroku a teraz sa pripravíme na najbližšieho súpera. Uvidíme, kto to bude. Vybrať sa nedá a určite to bude veľmi ťažká séria,“ vyslovil sa kapitán Michal Sersen. Na margo súbojov proti húževnatým Prešovčanom uviedol. „Sme veľmi spokojní. Nemusíme to zbytočne naťahovať. Chcem sa však poďakovať aj Prešovu, podal veľmi dobrý výkon. Opäť sa ukázalo, že play-off je nová súťaž. Hrali dobre, bojovali, ale boli sme lepší a postúpili sme zaslúžene. Teraz nás čaká „happy bus “ na ceste domov a potom sa pustíme opäť do práce.“

„Bola to ťažká séria a je super, že sme to zvládli takto,“ odfúkol si autor víťazného gólu štvrtého duelu série Tomáš Zigo. „Boli nebezpeční v presilovkách, dobre bránili, ale našťastie sme uspeli vo všetkých zápasoch. Rýchly postup nám umožní prípravu na semifinále. Máme svoj cieľ a uvidíme, kto nám teraz príde do cesty.“

Expresne rýchly postup je podľa útočníka Samuela Takáča ideálny z pohľadu doliečenia menších zranení a regenerácie pred semifinálovou sériou.

„Toto bol náš cieľ. Postúpiť v čo možno najkratšom čase a začať sa pripravovať na novú sériu. Chcelo to prebiť ich defenzívny tvar a škoda len, že sme nemali ešte vyššiu efektivitu. Mohli sme to totiž zvládnuť ešte o kúsok presvedčivejšie. Podstatné však je, že sme si našli cestu k víťazstvám a postupu,“ skonštatoval bronzový medailista z olympiády v Pekingu.

Peknou bodkou za sériou medzi Bratislavou a Prešovom bol potlesk na otvorenej scéne, ktorý adresovali prešovskí diváci obom tímom.

„Fanúšikovia boli výborní. Povzbudzovali svojich hráčov, ale boli slušní a neurážali nás. Na konci nám zatlieskali a to si veľmi vážime. Takto by to malo vyzerať na všetkých štadiónoch,“ dodal so spokojnosťou v hlase Michal Sersen.


Prehľad zápasu

0
Góly Góly
2
31 (0,00 %)
Strely na bránu Strely na bránu
38 (5,26 %)
36 (94,74 %)
Zákroky Zákroky
31 (100,00 %)
0/3 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
0/4 (0,00 %)
4/4 (100,00 %)
Oslabenia Oslabenia
3/3 (100,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
3. tretina
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu