Prešov vysoko zdolal Spišskú Novú Ves a vyšvihol sa na čelo St. Nicolaus 1. ligy

PREŠOV (SZĽH) - Úvod stretnutia bol v réžii domácich, ktorí po minúte a pol otvorili skóre zápasu, keď Ferenc našiel v strednom pásme nakorčuľovaného Baláža a ten v nájazde prekonal rýchlou strelou Gavaliera – 1:0. Domáci ešte zvýšili tlak a v tretej minúte pridali druhý gól, keď Pulščák nastrelil puk na bránu a Krajňák dorážal už do prázdnej svätyne – 2:0. Uragán domácich pokračoval, štvrtá minúta a druhý gól Baláža – 3:0. V piatej minúte urobili hostia chybu v obrane, ktorú Pulščák hneď potrestal strelou medzi nohy Gavaliera – 4:0. Domáci ponúkli hosťom v 10. minúte presilovku za príliš veľa hráčov na ľade, ktorí príležitosť aj využili a znížili na – 4:1. Strelcom gólu po šermovačke v bránkovisku bol Findura. V 16. minúte si išiel oddýchnuť ďalší z domácich hráčov a Spišiakom sa po tlaku v presilovke podarilo znížiť, keď z tesnej blízkosti prekonal Škorváneka znova Findura – 4:2. Domáci hneď nato odpovedali, keď sa Michalčinova strela odrazila od zadného mantinelu a Prokop pohotovo zakončil do poloprázdnej brány – 5:2.

Do druhej tretiny vstúpili domáci tak ako do prvej a hneď v 21. minúte zvyšoval náskok Tomčák, keď po prihrávke Prokopa krásne obišiel brankára Hudáčeka a zakončil do prázdnej brány – 6:2. V 24. minúte sa dostala Spišská Nová Ves k tretej presilovke, ale nepodarilo sa im ju využiť a zároveň v nej fauloval hosťujúci Findura a tak prvú presilovku si mohol vyskúšať Prešov. Po nevyužitej presilovke Tučniakov nasledovala hneď ďalšia a tá už skončila gólom, ktorý strelil Šimčák do prázdnej brány – 7:2. Po vyrovnanej časti hry pridali domáci ďalší gól, keď po prihrávke Bylinu dosiahol Prešovský kapitán hattrick – 8:2.

Domáci v úvode tretej tretiny darovali hosťom presilovku, ktorú sa im ale nepodarilo využiť. V 48. minúte sa k presilovke dostali Tučniaci a po krásnej kombinácií zvyšoval Mikolášek na 9:2. Spišská Nová Ves divákom predviedla v 53. minúte peknú kombináciu v podaní Giľák - Lesňák, ktorá sa skončila gólom – 9:3. V 58. minúte sa Prešov dostal k presilovke, ktorú nevyužil a tak stretnutie končí výsledkom 9:3 a tri body ostávajú doma v Prešove.