Prešov šetril hráčov na pohár, víťazná generálka Popradu (FOTO)

Z ôsmich prípravných zápasov vyhrali iba dva a v oboch prípadoch sa stal ich obeťou Prešov. Hokejisti HK Poprad uzavreli náročné predsezónne obdobie víťazstvom 3:0 pod Kalváriou, no herný ideál by sa mal dostaviť až neskôr.

„S výsledkom sme spokojní, s predvedenou hrou nie. Bolo to kŕčovité. Veľmi sme chceli vyhrať a to sa prejavilo aj na našom výkone,“ vyslovil sa útočník Lukáš Paukovček. Dvomi gólmi zabezpečil víťaznú generálku „kamzíkov“, ktorú v závere spečatil do prázdnej bránky Patrik Svitana.

Prípravu hráčov spod Tatier sprevádzali zranenia a podľa predstáv neboli ani výsledky. Zdravotný stav tímu sa však postupne zlepšil a Popradčania veria, že to isté bude platiť aj o samotnej hre.

„Za prípravou musíme urobiť hrubú čiaru. Máme skúsený tím, ktorý je poskladaný dobre. V extralige musíme prepnúť o level vyššie a bude to dobré. Musíme si uvedomiť, že prišlo 15 nových hráčov a celú prípravu  nás sužovali zranenia. Zápas v Prešove bol vlastne prvým v kompletnej zostave. Chce to teda čas. Veľa ho nie je, ale do zápasu proti Slovanu máme ešte týždeň. Všetci sa už na duel proti majstrovi tešíme, veď štart do sezóny nemôže byť krajší. V príprave sme asi divákov nenavnadili, ale ja verím, že prídu vo veľkom počte a sezónu otvoríme víťazstvom,“ podotkol Paukovček v súvislosti s otváracím duelom nového ročníka, ktorý je naplánovaný na 16. september.

Prešovčania ešte na štart extraligy nemyslia. Už deň po prípravnom súboji proti Popradu sa totiž predstavia v pohárovom súboji na ľade prvoligového Martina.

Aj preto sme rozložili sily a proti Popradu sme do hry poslali juniorskú formáciu. Slovenský pohár berieme vážne a v silnejšej zostave preto nastúpime v Martine,“ vysvetlil tréner Ernest Bokroš omladenú zostavu, v ktorej chýbalo až šesť z osmičky legionárov. Šarišania napriek tomu držali s favoritom krok ak by za stavu 0:1 premenili niektorú zo solídnych šancí, mohli uhrať aj lepší výsledok.

„Tréneri chceli vyskúšať mladších hráčov, ale neviedli sme zle. Stav 0:1 sme držali dlho, vyslali sme tridsať striel a tretí gól padol do prázdnej bránky. Nebolo to teda zlé. Chýbali iba góly. Mužstvo však bojovalo a žiadnemu hráčovi nemám čo vytknúť,“ zamyslel sa útočník Aurel Nauš. Práve strelecké suchoty boli hlavným prešovským problémom aj vlani. Verím, že teraz sa už v tomto smere takto trápiť nebudeme. Góly sú základ a potrebujeme ich strieľať ľahšie.“

Na pomoc ofenzíve „koňarov“ prichádza skúsený bývalý švajčiarsky reprezentant Juraj Šimek. Príchod 34-ročného útočníka s takmer päťstovkou štartov v najvyššej švajčiarskej súťaži vníma šatňa ako dar z nebies.

„Prichádzajú skúsenosti a aj na tréningoch je vidieť, že on je niekde úplne inde. Rozum, korčuľovanie, skúsenosti. Máme sa od neho čo učiť a som preto rád, že je tu,“ zdôraznil Nauš, na ktorého nadviazal tréner Bokroš. „Tím je celkovo veľmi mladý a aj preto ma teší nová akvizícia Juraja. K Janovi Sýkorovi sme potrebovali takého skúseného hráča. Uvidíme, ako sa nám ukážu legionári. Mali by byť lídrami, ale to sa prejaví až v ťažkých zápasoch. S ich hodnotením by som si teda ešte počkal.“

Ostrieľaný kormidelník má presnú predstavu o zostave pre štart sezóny a z pohľadu prípravy ho zamrzelo iba pár zranení. Z pohľadu cieľov ostáva realistom. „Najdôležitejšie bude vyhnúť sa zóne zostupu. Radi by sme hrali tak, aby boli spokojní diváci, manažér, tréner i hráči. Teda hrať tak, aby to bola pokojná a spokojná sezóna.“

Hovorí sa, že druhá sezóna býva ťažšia, než tá nováčikovská. To si veľmi dobre uvedomuje aj Aurel Nauš. Už beztak mladý tím navyše v lete omladol ešte viac. „Áno, sme mladý tím a musíme teda budovať na korčuľovaní a bojovnosti. Uvidíme, čo s tým dokážeme v lige. Príprava bola ťažká a ešte stále dostávame zabrať. Možno to už nie je také tvrdé naberanie kondície, ale teraz trávime veľa času pri videu a učíme sa systémové veci. Robíme všetko preto, aby to bolo do štartu extraligy tip top.“

Prípravné zápasy - štvrtok

HC 21 Prešov – HK Poprad 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Góly: 5. a 48. Paukovček, 58. Svitana

HKM Zvolen – DVTK Miškovec 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Góly: 7. Langkow, 22. a 45. Hecl, 29. Hain, 42. Stupka, 54. Gropp – 13. Mattyasovszky

HC Olomouc – HK Dukla Trenčín 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Góly: 15. Bambula, 30. Rašner, 50. Navrátil, 57. Olesz – 1. Petráš

MHk 32 Liptovský Mikuláš – TSS Group Spartak Dubnica nad Váhom 7:1 (2:0, 2:0, 3:1)
Góly: 7., 25. a 59. Vähätalo, 8. a 58. Drábek, 22. Michalík, 54. Galbavý – 49. Ondruš

 


Fotogaléria