Presne o rok privíta Slovensko svetový šampionát v hokeji

BRATISLAVA – Svetová hokejová elita o rok na Slovensku! Vo štvrtok 10. mája 2018 začne organizačný výbor odpočítavať rok do začiatku 2019 IIHF majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Hokejovú elitu privítajú dve najväčšie slovenské mestá – Bratislava a Košice.

Slovensko bude hostiť najlepšie tímy sveta od 10. do 26. mája 2019. Už teraz je známe, že nováčikmi v A-kategórii sú Veľká Británia a Taliansko. Detailné zloženie jednotlivých skupín sa dozvieme po aktuálnom šampionáte v Dánsku. „Do majstrovstiev sveta na Slovensku zostáva presne jeden rok. Je to pre nás záväzok, pretože aj keď sa rok zdá ako dlhá doba, zbehne to rýchlo a o chvíľku sa začnú hrnúť prví fanúšikovia. Môžem však konštatovať, že doterajšie prípravy idú podľa plánu a organizačný výbor už pracuje naplno. Aj touto cestou by som teda chcel všetkých pozvať na Slovensko. Som si istý, že spolu vytvoríme nezabudnuteľný svetový šampionát, úžasnú atmosféru a ako je pre Slovákov typické, vymyslíme niečo naviac, aby si fanúšikovia šampionát na Slovensku zapamätali navždy. Verím, že k tomu dopomôžu aj výkony našich reprezentantov,hovorí prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút.

Radosť z pridelenia majstrovstiev sveta Slovensku neskrýval ani dlhoročný kapitán národného tímu Miroslav Šatan. Prvý domáci šampionát v roku 2011 zažil ako hráč, o rok bude pri tíme ako generálny manažér. „Atmosféra bola vzrušujúca nielen pre hráčov, ale aj pre samotných fanúšikov, ktorí prišli doslova z celého sveta. Na Slovensku nastala hokejová horúčka a som rád, že sme aj takto prezentovali našu krajinu vo svete,povedal bývalý kapitán národného tímu Miroslav Šatan.

Rovnako ako v roku 2011, aj tentoraz sa zápasy IIHF majstrovstiev sveta budú hrať na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a v košickej Steel Aréne.

Fan zóna počas aktuálneho šampionátu v Dánsku

Tak ako počas všetkých zápasov slovenskej reprezentácie, aj zajtra od 16:15 môžu fanúšikovia sledovať súboj s Francúzskom na veľkoplošnej obrazovke v oficiálnej fan zóne pri nákupnom centre Eurovea.

Už od 14-tej bude priaznivcov hokeja zabávať moderátor Fun rádia Matej Sajfa Cifra, ktorý priamo z fan zóny odvysiela aj svoju Sajfa šou.