Pospíšila obrala korona o kemp, boj o NHL však nevzdáva

KOŠICE (SZĽH) - Podľa pôvodných plánov mal Martin Pospíšil vítať nový rok v Kanade a už o pár dní by ho čakala náročná úloha zabojovať v kempe Calgary Flames o miestenku v prestížnej NHL. Človek však mieni a život mení.

„Skomplikoval to COVID,“ povzdychol si 21-ročný útočník. „Bol som pozitívny a bol som teda desať dní v karanténe. To mi znemožnilo vycestovať do kempu a je jasné, že pôjdem priamo do tímu v AHL. Rád teda využijem šancu ostať tu do 15. januára a ostanem tak v hernej praxi. Beriem to ako pozitívum.“

Ak by totiž zvolenský odchovanec v službách HC Košice odletel do krajiny javorového listu hoci aj hneď teraz, čakala by ho povinná karanténa a štart kempu by nestihol.

„Iste, že ma to mrzí,“ pokračoval v súvislosti s vynechaným predsezónnym kempom Pospíšil. „Malo tam byť 34 hráčov, čo je menej, ako obvykle. Chcel som sa ukázať trénerom Calgary, ale taký je život a už to neovplyvníme. Určite neskladám hlavu. Na farmu chcem prísť pripravený a moja chvíľa môže prísť neskôr.“

Tohtoročná sezóna NHL by totiž mala byť špecifická a očakávať sa dajú výraznejšie pohyby medzi A-tímom a farmou. Hokejovému prostrediu sa totiž nákaza nevyhýba a Martin vie o tom svoje.

„Presne tak. Práve preto je dôležité byť pripravený na svoju šancu. Netajím, mojim cieľom je stále prienik do prvého tímu Flames,“ zdôraznil mladý útočník, ktorý odštartuje zámorskú sezónu v Stocktone.

Ešte predtým však pridá ďalšie štarty v Tipos extralige. V drese „oceliarov“ odohral aj posledný zápas roka 2020 proti Michalovciam. Pôvodne síce inkasoval osemzápasový trest, no ten mu bol skrátený a povinný dištanc si tak odbil počas liečby korony.

„Po dvoch týždňoch bez ľadu som mal po návrate do Košíc ľad sám pre seba a celkovo tu cítim veľkú podporu. Tú chcem vrátiť svojimi výkonmi,“ vyslovil sa M. Pospíšil. Jeho absencia bola na košickej hre v poslednom období čitateľná a hoci zverenci Jana Šťastného proti Michalovciam nezabodovali, 21-ročného útočníka bol plný ľad. „Možno by to dopadlo inak, ak by som využil za bezgólového stavu samostatný nájazd. Nič sa však nedá robiť,  musíme sa poučiť a po Novom roku začať víťaziť.“

Rok 2021 privítal v kruhu kamarátov. On sám bol po preliečení šíriaceho sa vírusu vítaným a bezpečným partnerom.

„To je pravda. Tá korona však nebola príjemná, hlavne prvé štyri dni to bolo celkom náročné. Som však rád, že to mám za sebou a môžem opäť hrať. Silvester by som samozrejme najradšej strávil s rodinou, ale moji najbližší žijú vo Viedni a nebolo to teda možné. Rád by som ich však navštívil aspoň pred odletom do Kanady,“ dodal Martin Pospíšil.

 


Súvisiace články