Poprad úspešnejší v nedeľňajšom šlágri, zdolal Košice po predĺžení

Poprad 6. októbra (TASR) - Hokejisti HK Poprad zvíťazili v nedeľňajšom šlágri 10. kola Tipsport ligy doma nad Košicami 3:2 po predĺžení.

HK Poprad - HC Košice 3:2 pp (0:0, 1:2, 1:0 - 1:0)

Góly: 34. P. Svitana (Mlynarovič, Ulrych), 42. Kozák (Štrauch), 62. P. Svitana (Erving) - 24. Klhůfek (Bučko, Chovan), 26. Klhůfek (Bezúch). Rozhodovali: Baluška, Štefik - Durmis, Jobbágy, vylúčení: 5:8, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2151 divákov.

Poprad: Vošvrda - D. Brejčák, Ulrych, Kozák, Magovac, Erving, Kramár, Česánek, Fabian - Štrauch, Mlynarovič, P. Svitana - Karterud, Paukovček, Matis - Takáč, Zagrapan, Leclerc - Matúš Paločko, Matej Paločko

Košice: Škorvánek - Koch, Slovák, Repe, Ružička, Cibák, Bučko - Haščák, Chovan, Majdan - Bezúch, Skokan, Klhůfek - Belluš, Bortňák, Rapáč - Jokeľ, Suja, Milý

V Poprade sa začal televízny zápas minútou ticha za zosnulého bývalého hráča a trénera "kamzíkov" Milana Skokana, ktorý sa v posledných rokoch svojho života venoval trénovaniu ženských tímov.

Prvá tretina priniesla svižný hokej z oboch strán, ktorý bol poznačený častými vylúčeniami. Viac početných výhod mali domáci, ale vyložené strelecké pozície si vypracovať nevedeli. Košičania sa prezentovali organizovanou hrou a pokusy domácich dobre blokovali.

Prostredná časť hry sa začala v réžii hostí. Skóre otvoril z pravého kruhu osamotený Klhůfek, ktorý puk prepasíroval cez presúvajúceho sa Vošvrdu - 0:1. O dve minúty sa gólový pomer zmenil znova. V presilovej hre z identickej pozície trafil opäť Klhůfek.

Domáci svoje šance aj naďalej trestuhodne zahadzovali. Späť do hry ich dostal až v 34. minúte Svitana, ktorý prekonal v bránke Košíc po prvý raz v sezóne chytajúceho Škorváneka. O chvíľu mohol po chybe hosťujúcej obrany vyrovnať Zagrapan, ale nechal vyniknúť brankára hostí.

Po návrate z druhej prestávky udreli Popradčania. Kozákove nahodenie pred bránkovisko sa nešťastne odrazilo od brániaceho hráča Košíc a skončilo až za chrbtom Škorváneka - 2:2. Počas početnej výhody hostí predviedli "kamzíci" málo vídané prečíslenie dvoch na nikoho. Paukovček vzal zodpovednosť za zakončenie na seba, ale brankár "oceliarov" nekapituloval.

V ďalšom priebehu sa opäť popradskí hráči dostali do prečíslenia 4 na 1, ale v kombinácii si vôbec nerozumeli. Rozhodnúť mohol Cibák, jeho strelu však zastavila konštrukcia Vošvrdovej bránky. Vo vlastnom oslabení nebezpečne pohrozil Skokan, ale puk z jeho hokejky poskakoval iba po bránkovej čiare. Po delovke Slimáka sa zaskvel famóznym zákrokom popradský brankár a tak sa pod Tatrami predlžovalo.

Po sérii šancí na oboch stranách napokon rozhodol v divokom predĺžení o extra bode pre Poprad presnou strelou Svitana.


Prehľad zápasu

3
Góly Góly
2
33 (9,09 %)
Strely na bránu Strely na bránu
21 (9,52 %)
19 (90,48 %)
Zákroky Zákroky
30 (90,91 %)
0/7 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/4 (25,00 %)
3/4 (75,00 %)
Oslabenia Oslabenia
7/7 (100,00 %)
43/65 (66,15 %)
Vhadzovania Vhadzovania
22/65 (33,85 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
3. tretina
Predĺženie
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy