Poprad uspel v hojdačkovom derby, prišiel však o post lídra - FOTO

MICHALOVCE (SZĽH) - Východoslovenskí rivali z Michaloviec a Popradu sa po nedeľňajšej výhre Dukly 4:3 stretli na Zemplíne aj v utorkovej dohrávke 24. kola a opäť išlo o vyrovnaný a dramatický zápas. Ten sa tentoraz  niesol v hojdačkovom štýle a súperi si niekoľkokrát vymenili vedenie.

„Prvá tretina bola z našej strany super a ujali sme sa vedenia. V druhej sa iba bránilo a škoda tých dvoch gólov v tretej tretine. Padli po našich individuálnych chybách, ale našťastie sa nám podarilo vyrovnať a otočiť. Celý tím bojoval a my sme si už pred zápasom povedali, že sa nevzdáme za žiadneho stavu,“ zhodnotil cestu za víťazstvom 4:3 po predĺžení popradský útočník Matúš Paločko.

Skóre zápasu otvoril na začiatku štvrtej minúty pohotovou dorážkou Pavol Regenda. Tréner Tomek Valtonen využíva jeho dôraz v predbránkovom priestore často a mladý útočník sa mu za to tentoraz odmenil hneď dvomi presnými zásahmi.

„Teší ma, že mi to konečne padlo. Snáď mi to vydrží, ale podstatné je, aby sme skórovali ako tím,“ vyslovil sa 21-ročný Hažínčan, ktorý ukončil šestnásťzápasové strelecké mlčanie. Na margo samotného derby pridal: „Trochu sme sa trápili v koncovke. Ten záver mrzí, ale musíme byť vďační aj za bod. Nevyvíjalo sa to totiž dobre a našťastie sa nám podaril rýchly obrat v tretej tretine.“

Regendu využíva tréner Valtonen často v predbránkovom priestore Zdroj: Jäzva

Z pohľadu dramatickosti bola najzaujímavejšia tretia dvadsaťminútovka. Michalovčania v nej najprv otočili skóre z 1:2 na 3:2, no 27 sekúnd pred sirénou vyrovnal Matúš Paločko. Ten už predtým asistoval pri góle svojho brata Mateja. Aj on sa pritom presadil v záverečnej minúte, avšak ešte prvej tretine.

„Pred zápasom som mu povedal, kde má stáť. Som rád, že ma počúvol a ak bude dodržiavať moje rady, tak strelí gólov oveľa viac,“ rozosmial sa starší z bratov Paločkovcov. „My tú našu spoluprácu až tak neriešime, ale keď si nahráme s bratom na gól, tak je z toho šťastná celá rodina.“

Okrem Paločkovcov sa v riadnom hracom čase na popradskej strane presadil aj Lukáš Handlovský. „Konečne mi to tam spadlo, pretože som už dlho mlčal. Tá situácia si gól žiadala a našťastie to vyšlo,“ odfúkol si 34-ročný útočník. Do streleckej listiny sa zapísal prvýkrát od 18. decembra a Poprad aj vďaka tomu nepripustil druhú prehru v priebehu troch dní. „Sme radi, že sme odviedli lepšiu prácu ako v nedeľu. Drobné chybičky sa stali, ale taký je šport a podstatné je, že sme to nevzdali ani za nepriaznivého stavu a dokázali sme to otočiť. Počas záverečnej hry bez brankára sme už nemali čo stratiť a išli sme tam teda s jednoznačnou vervou a úmyslom streliť gól. Vyšlo to a som rád.“

Radosť popradského dua Patrik Svitana - Dávid Skokan z gólu. Zdroj: Jäzva

Chýbalo 27 sekúnd a Zemplínčania mohli uchmatnúť Popradu druhýkrát v rade všetky body. „Počas power play je to vždy také, že súper hrá všetko na bránku a nikdy neviete, ako sa to odrazí. Tentoraz mali potrebný kúsok šťastia oni. Určite to mrzí, ale v zápase sme mali množstvo dobrých šancí a mali sme ich premeniť,“ upozornil Pavol Regenda.

„Líšky“ pôsobili po vyrovnaní mierne otrasene a v predĺžení stačilo Patrikovi Svitanovi štyridsať sekúnd na ukončenie zápasu. „Gól z posledných sekúnd samozrejme každého povzbudí, ale nemyslím si, že by nami nejako výrazne otriasol. V tom predĺžení to jednoducho urobili dobre a rozhodli,“ vyslovil sa michalovský útočník Jakub Suja, podľa ktorého však išlo o obojstranne veľmi kvalitný zápas a pozitíva prevažovali nad negatívami. „Teší nás obrat v tretej tretine, mrzí naopak ten nezvládnutý záver. Ukázali sme však, že sa dokážeme vrátiť do nepriaznivého zápasu a na tom musíme stavať.“

Obe stretnutia na Zemplíne ponúkli vyrovnanosť a tá sprevádza prakticky všetky bitky medzi Michalovcami a Popradom. Od septembra ich pritom východniari zviedli až deväť.

„Obe strany sa snažia stále vymyslieť niečo nové, ale Poprad je jednoducho kvalitný súper. Nie nadarmo sú v tabuľke hore. Ja mám však takéto zápasy rád a vždy to má svoj náboj,“ poznamenal Pavol Regenda a Matúš Paločko v súvislosti s intenzitou súbojov proti „kamzíkom“ s úsmevom prihodil: „Je to už trochu na nervy a verím, že ich nedostaneme aj v play-off.“

Posledné dva duely každopádne pripravili Poprad o pozíciu lídra, ktorú museli nedobrovoľne prenechať Zvolenu.

„Čelo tabuľky je vyrovnané a určite sa to bude miešať aj naďalej. Každý niekedy zakopne, ale pre nás je dôležité, že sme napravili poslednú prehru a ideme ďalej,“ zareagoval na stratu tabuľkového velenia Lukáš Handlovský.

Michalovská Dukla naopak pokračuje v ceste nahor a na piatu Detvu stráca už iba tri body. „Ak by sme ukoristili Popradu všetkých šesť bodov, tak by to bolo veľmi pozitívne a cenné. Ako som však povedal, nemáme sa za čo hanbiť a musíme si vziať hlavne tie pozitíva. Bolo ich tam totiž dosť a v poslednom období hráme dobre. Sebavedomie tímu stúplo a verím, že nám to tento záver nepokazí,“ dodal Jakub Suja.


Fotogaléria

Súvisiace články