Podcast: Miroslav Šatan hodnotí vystúpenie dvadsiatky na MS. Je za obnovenie projektu centralizovanej prípravy?

BRATISLAVA (SZĽH) - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov obsadila na uplynulých majstrovstvách sveta v Česku ôsmu priečku. V posledných rokoch tradičnú pozíciu v rámci svetového juniorského fóra. Ako hodnotí výsledky nášho výberu prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan?

Naša juniorská reprezentácia, vedená hlavným trénerom Róbertom Petrovickým, zdolala v úvodnom vystúpení na MS Kazachstan 3:1 a urobila rozhodujúci krok za postupom do štvrťfinále. V nasledujúcich štyroch stretnutiach už radosť z víťazstva nezopakovala. Fínom podľaha 1:8, Švajčiarom 2:7, Švédom 2:6 a Kanade vo štvrťfinále 1:6. Počas šampionátu a najmä po ňom čelili hráči i tréneri ostrej kritike verejnosti i členov hokejovej obce. Čo na súčasnú situáciu v slovenskom juniorskom hokeji vraví šéf hnutia?

Ak si pustíte aktuálnu epizódu HockeySlovakia podcastu, dozviete sa odpovede aj na ďalšie otázky:

Čo čaká slovenský hokej v roku 2020? Ako Miroslav Šatan hodnotí vystúpenie dvadsiatky na MS? Kto ho najviac zaujal? Povolá niekoho do prípravy reprezentačného áčka pred svetovým šampionátom vo Švajčiarsku? Plánuje obnoviť projekt centralizovanej prípravy hráčov do 20 rokov? Dokáže si predstaviť zahraničného trénera pri juniorskom tíme?