Po ôsmich rokoch Kežmarčania na domácom ľade

KEŽMAROK 12. októbra (SITA) - V sobotu 13. októbra po ôsmich rokoch opäť otvorí svoje brány hokejový štadión v Kežmarku.

V ten istý deň sa v jeho priestoroch odohrá aj prvý hokejový zápas. Účasť prisľúbila aj hokejová legenda Jozef Golonka a ďalší úspešní slovenskí hokejisti ako Richard Šechný či Daniel Brejčák. Ruinu pôvodného štadióna začali rekonštruovať v septembri minulého roku. Dotáciu jeden milión eur získalo mesto od vlády Slovenskej republiky a v rámci verejnej zbierky sa na jeho opravu vyzbieralo dvetisíc eur. Doterajšia investícia na znovuobnovenie športoviska, spolu s navýšením na dobudovanie šatní pre hráčov a rozhodcov, predstavuje sumu 4,262 milióna eur.

Do priestorov - zázemia - zrekonštruovanej kežmarskej arény bude môcť nazrieť aj verejnosť, a to v čase od 10.00 do 14.00 h. Dopoludnia bude kežmarský Mestský hokejový klub v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) hľadať v Kežmarku aj nové mladé talenty v rámci akcie Deti na hokej a popoludní bude bezplatné verejné korčuľovanie. Slávnostné otvorenie štadiónu radnica doplnila aj o kultúrny program.

Na pódiu pred športoviskom vystúpi hudobná skupina Traky, skupina Weedhouse a slovenskí raperi Bitman či Strapo. Najmenší návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenie Dorotky z Fidorkova. Popoludní o 17.00 h hodine začne prvý druholigový hokejový zápas medzi MHK Kežmarok a MKM Rimavská Sobota. Sobotňajší program obohatia aj motorkári a pre deti sú pripravené rôzne športové aktivity.

Radnica chce v modernizácii štadióna pokračovať. Jej zámerom je vytvorenie multifunkčnej nízkoenergetickej haly s parametrami ľadovej plochy pre medzinárodné súťaže, čo si však vyžiada ďalšie investície. Predbežný finančný odhad celkovej prestavby je vo výške 7,4 milióna eur a je rozdelená na dve etapy.
 


Ďalšie články