Po dorastencoch a starších žiakoch získali titul aj juniori Dukly Trenčín

Radosť Trenčína. Foto Vladimír Koláček

TRENČÍN (SITA, SZĽH) - Hokejisti Dukly Trenčín sa stali juniorskými majstrami Slovenska. V rozhodujúcom piatom finále extraligy juniorov zdolali Slovan Bratislava 6:3 a zavŕšili úspešnú sezónu mládežníckych tímov spod hradu Matúša Čáka. V Trenčíne získali slovenský titul aj v doraste a starších žiakov. Dukla na národnom tróne nahradila Slovan Bratislava a radovala sa zo zisku deviateho juniorského titulu a prvého od roku 2010. Trenčania sú najúspešnejším tímom histórie extraligy juniorov.

V rozhodujúcom piatom finále viedla Dukla pred 2538 divákmi v polovici duelu už 3:0 a potom i 4:1 a zdalo sa byť rozhodnuté o výsledku. Slovan však duel zdramatizoval a v 58. min znížil na rozdiel gólu. V predposlednej minúte dali potom domáci podobu výsledku dvoma gólmi do prázdnej bránky. Obranca Dukly Peter Čerešňák zamieri v utorok na zraz seniorskej reprezentácie Slovenska v príprave na majstrovstvá sveta ako čerstvý slovenský juniorský šampión.
Výsledok - finále extraligy juniorov:
Dukla Trenčín - Slovan Bratislava 6:3 (2:0, 2:1, 2:2) - konečný výsledok série: 3:2, Trenčín získal titul
Góly:
3. Čerešňák (Koyš), 13. P. Stantien (Sádecký), 31. Michal Hlinka (Holenda, Koyš), 36. D. Hudec (Ryzák, Čerešňák), 59. D. Hudec (Koyš, Michal Hlinka), 59. D. Novák (Briestenský) - 32. Brodek (Luža), 51. S. Petráš (Lukáčik, Brodek), 58. Danišovský (Luža, Mlynčár)
Vylúčení: 7:8 na 2 min, navyše Rusina 10+DKZ za nešp. správanie, Brodek (obaja Slovan) 10 min nešp. správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Stano - Holienka, Valach, 2538 divákov.