Po debakli prišlo zlepšenie, Slovenky prehrali s Nórskom najtesnejším rozdielom

VAUJANY (SZĽH) – Slovenské hokejistky prehrali na majstrovstvách sveta divízie I skupiny tretíkrát po sebe. Po Dánsku (3:6) a Maďarsku (1:8) nestačili včera zverenky trénerky Jenny Potterovej na Nórsko, s ktorým prehrali najtesnejším rozdielom 0:1. O osude stretnutia rozhodla jediným gólom v zápase útočníčka Mathea Fischerová v druhej tretine. Slovenky tak po rokoch 2014 a 2016 mieria aj do tretice k poslednému 6. miestu na šampionáte D1A. No kým v predchádzajúcich dvoch prípadoch to znamenalo vypadnutie o kategóriu nižšie, tentokrát je to inak. „Žiadny tím v tomto roku nevypadáva nižšie. Dôvodom je, že sa elitná kategória rozšírila z ôsmich na desať družstiev,povedala generálna manažérka slovenských reprezentácii Zuzana Tomčíková.

Bez gólu, bez bodu

Podľa doterajšieho priebehu šampionátu bol práve súboj s Nórskom stretnutím dvoch výsledkovo najmenej úspešných výberov na turnaji. Slovenky, ako aj ich súperky, sa na majstrovstvách sveta trápia najmä v ofenzíve – nastrieľali najmenej gólov na MS. Preto futbalový výsledok ich dôležitého vzájomného súboja neprekvapil. „Brankárka Kiapešová nám zachytala veľmi dobre, podržala nás. Ale bohužiaľ, bez gólu sa vyhrať nedá – aj keď pri niektorých príležitostiach sme k tomu mali veľmi blízko,“ skonštatovala Tomčíková. Podľa nej sa za predvedený výkon nemajú dievčatá prečo. Slovenky navyše postihli pred duelom s Nórskom aj zranenia. „Máme dve hráčky zranené – Líviu Lučovú a Alžbetu Sulikovú, takže sme boli nútené hrať s nekompletnými štyrmi formáciami,“ doplnila Tomčíková.

Rozlúčka proti domácim

Po odohratí štyroch z piatich duelov sú Slovenky jediným tímom tabuľky s tromi bodmi. Zvyšné družstvá ich majú šesť a viac, preto sa naša reprezentácie takmer s istotou umiestni na tomto šampionáte na poslednom 6. mieste. Rozlúčku s týmito MS absolvujú zajtra večer proti domácim Francúzkam.

Pozitívnou správou pre slovenský ženský hokej je, že až na vysokú prehru s Maďarskom odohral národný tím proti ostatným súperkám vyrovnané zápasy. V stretnutí proti Nórsku boli našimi najaktívnejšími hokejistkami sestry Lucia a Tatiana Ištocyové, ktoré ohrozili bezchybnú brankárku Enu Nyströmovú spolu deviatimi streleckými pokusmi.

Majstrovstvá sveta žien v hokeji, Vaujany (FRA)

Nórsko – SLOVENSKO 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Gól: 26. Fischerová (Aakreová, Morsetová)

Vylúčení: 3:2, presilovky 0:0, oslabenia: 0:0

Rozhodcovia: Meghan Mactavishová (Kan.) – Anne-Sophie Bonifaceová (Fra.), Jenni Jaatinenová (Fín.)

 

Zostava SR: Kiapešová – Šuliková L., Ištocyová T., Čurmová, Lalíková, Kučerková, Drábeková – Kubeková, Košecká, Klimášová, Ištocyová L., Halušková, Rumanová, Maskaľová, Matejková, Záborská, Mihalíková, Korenková, Trebulová.

 

Posledný duel Slovenska na majstrovstvách sveta D1A:

Sobota, 14. apríla o 19:30: Francúzsko – Slovensko

 

TABUĽKA

1. Maďarsko 3 2 0 0 1 17:11 6*

2. Francúzsko 3 2 0 0 1 7:6 6

3. Dánsko 4 2 0 0 2 14:12 6

4. Rakúsko 4 2 0 0 2 16:15 6

5. Nórsko 4 2 0 0 2 7:7 6

6. SLOVENSKO 4 1 0 0 3 7:17 3

*poznámka: prvý tím postupuje do elitnej kategórie MS, nikto nezostupuje.


Ďalšie články