Po Česku zdolala slovenská šestnástka aj Salzburg. Na turnaji si zahrá finále

SALZBURG – Slovenská hokejová reprezentácia do 16 rokov si na turnaji Wolfgang Rud Cup 2019 v rakúskom Salzburgu zahrá v sobotňajšom finále. Rozhodlo o tom dnešné víťazstvo zverencov Romana Sýkoru nad domácim klubovým tímom EC Red Bull Salzburg do 17 rokov 4:3. Dvoma gólmi v presilových hrách sa na triumfe podieľal útočník Servác Petrovský. „Po stredajšom víťazstve Ruska nad Salzburgom 16:1 sme k zápasu pristúpili trochu laxne, čo sa nám mohlo vypomstiť. V druhej tretine sme sa dostali do vedenia 4:1 a mysleli si, že víťazstvo už uhráme bez väčších ťažkostí,“ skonštatoval po stretnutí tréner šestnástky Sýkora.

No dvoma gólmi sa Salzburg U17 vrátil do zápasu a do posledných sekúnd sa pokúšal o vyrovnanie. Nakoniec si Slováci pripísali po stredajšom triumfe nad Českom 3:0 pripísali druhé víťazstvo na turnaji. „Sme radi. Postúpili sme do finále a čakajú nás dva zápasy s Ruskom. V tejto vekovej kategórii nie je bežná hrať proti takémuto súperovi a teší ma, že sa proti Rusku postavíme hneď dvakrát,“ dodal tréner Sýkora.

 

Turnaj 4 krajín– Salzburg, Rakúsko:

EC Red Bull Salzburg “17“ - Slovensko “16“ 3:4 (1:1, 1:3, 1:0)

Góly SR: Šotek, Petrovský, Petrovský, Ruzek.

Zostava SR 18: Jurčák – Čulík, Patzelt, Žabka, Nemec, Nátny, Pánik, Hruška, Kmec – Šotek, Petrovský, Žlnka, Bartakovics, Mešár, Sýkora, Repčík, Suchý, Kurty, Thomka, Gabriel, Ruzek.

Vylúčení: 4:5, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, strely na bránu: 20:63