Po Česku podľahol tím SR 16 v Salzburgu aj Rusku

BRATISLAVA – Ani druhý zápas na turnaji Wolfgang Rud Cup v rakúskom Salzburgu nedopadol pre slovenských reprezentantov do 16 rokov priaznivo. S ruským výberom prehrali 1:6 a nedeľu zabojujú o 3. miesto na turnaji proti domácej reprezentácii do 17 rokov.

V sobotu prehrali zverenci trénera Tomáša Pšenku prvú tretinu 0:5 a to prakticky rozhodlo o víťazstve Ruska.
Wolfgang Rud Cup 2016 v Salzburgu (Rak.) - sobota
Slovensko „16“ – Česko „16“ 1:6 (0:5, 0:1, 1:0)
Gól SR:
Čajkovič (Sojka)
Zostava SR 16: Kozel – Lavička, Ganz, Vereš, Hlaváč, Mišurda, Pálfy, Mudrák, Pleva – Ďuriš, Škultéty, Lobodowski – Sojka, Eliáš, Čajkovič – Mrázik, Lukáčik, Volko – Pavelka, Farkaš, Šandor. Tréner T. Pšenka.

Povedal po zápase

Tomáš Pšenka (tréner SR 16): „Po piatkovej prehre s Českom sme si s chlapcami povedali, že musia dodržiavať naše pokyny. To sa im v sobotňajšom zápase darilo v prvej tretine osem minút. Potom sme ale inkasovali dva góly a po góle v 14. minúte sme sa rozsypali. Prvú časť zápasu sme prehrali päťgólovým rozdielom. Od druhej tretiny sme hrali oveľa lepšie a v našich zverencoch bolo vidno, že bojujú a majú veľkú snahu skorigovať nepriaznivý výsledok. Rusi boli pre nás prijateľnejším súperom, ako Česi, ale výsledok je rovnaký... V nedeľu určite zabojujeme o to, aby sme rakúsky výber do 17 rokov potrápili čo najviac a pokúsime sa o víťazstvo.“

Zostávajúci program:
Nedeľa 21. augusta:
Rakúsko "17" - Slovensko "16" (10.00),
Česko "16" - Rusko "16" (12.45)