Peter Sivák mení dres v rámci ECHL

RAPID CITY 31. októbra (SITA) - Slovenský hokejový útočník Peter Sivák mení pôsobisko v rámci zámorskej East Coast Hockey League (ECHL).

Tridsaťpäťročného Siváka vymenil jeho doterajší zamestnávateľ Utah Grizzlies do tímu Rapid City Rush. Za Utah odohral v tejto sezóne štyri zápasy so ziskom jednej asistencie. V minulom ročníku sa mu darilo viac, v drese Alasky Aces nazbieral 65 bodov (35 gólov + 30 asistencií) v 53 dueloch.

Rodák z Chebu pôsobí v zámorí od sezóny 2012/2013. V ECHL si drží priemer viac než bod na zápas, v 303 stretnutiach základnej časti si pripísal 314 bodov (136+178), v play-off pridal ďalších 13 zápasov a 12 bodov (6+6). Absolvoval tiež 18 duelov v AHL (6 bodov, 5+1). V domácej najvyššej súťaži hrával za Liptovský Mikuláš, Trenčín, Dubnicu, Žilinu a Zvolen, dve sezóny strávil v českom Zlíne.

Grizzlies za slovenského krídelníka získali amerického forvarda Ryana Waltersa, ktorý naposledy pôsobil v bieloruskom Junosti Minsk, kde bol jeho spoluhráčom aj Sivákov krajan Marek Slovák.

Informáciu priniesol oficiálny web Rapid City Rush.