Päťnásobný majster Slovenska Tabaček ukončil kariéru

MARTIN - Slovenský hokejista Ján Tabaček ukončil aktívnu kariéru. Získal v nej päť titulov majstra Slovenska, dvakrát triumfoval v českej extralige a na konte má aj trofej zo Švajčiarska. O konci kariéry 41-ročného obrancu informoval na sociálnych sieťach HK Martin, v ktorého drese odohral predchádzajúce tri sezóny.

Tabaček bude naďalej pôsobiť v klube účastníka Slovenskej hokejovej ligy (SHL). Popri pozíciách člena dozornej rady a športového manažéra bude aj asistentom hlavného trénera A-mužstva.

V roku 2001 ho draftoval klub Anaheim Mighty Ducks, ale do NHL sa nepresadil. Jeho kariéra sa odvíjala najmä v Európe. V slovenskej extralige získal dva tituly vo farbách Slovana Bratislava a v košickom drese si v rokoch 2009 až 2011 pripísal všetky tri triumfy v rámci zlatého hetriku. V roku 2014 získal titul aj vo Švajčiarsku, keď zvíťazil s tímom ZSC Zürich Lions. V slovenskej extralige hral aj za Martin a Liptovský Mikuláš a celkovo v nej nastúpil do 622 zápasov, v ktorých si pripísal 66 gólov, 181 asistencií, 672 trestných minút a 136 plusových bodov.