Päťdesiatku oslavuje dlhoročný videoanalytik pri slovenských reprezentáciách Patrik Michnáč

BRATISLAVA (SZĽH) – V stredu 27. júla oslavuje jubilejné 50. narodeniny dlhoročný videokouč pri slovenských hokejových reprezentáciách Patrik Michnáč.

Patrik pôsobí v slovenskom hokeji už viac ako 25 rokov. S videoanalýzou hokejových zápasov na reprezentačnej úrovni začal v roku 1995 popri trénerovi Júliusovi Šuplerovi, ktorý na domácich majstrovstvách sveta v rámci B-kategórie doviedol Slovensko do elitnej spoločnosti hokejových národov. Od historického postupu je Patrik Michnáč, vyštudovaný programátor, pravidelnou súčasťou realizačných tímov slovenských reprezentácií. V posledných rokoch pôsobí najmä v národnom tíme do 20 rokov. Najskôr v trénerskom štábe Ernesta Bokroša, neskôr pri Róbertovi Petrovickom a aktuálne aj pri Ivanovi Fenešovi. Program, v ktorom zostavuje dnešnú videoanalýzu, vytvoril sám. Dnes ho spolu so študentami neustále zdokonaľuje. Licenciu na jeho využívanie nemajú v rukách len slovenskí reprezentační videotréneri, ale desiatky ďalších klubov po celom svete vrátane najprestížnejších európskych líg. Okrem videoanalýzy Patrik pôsobil aj ako mládežnícky tréner v rodnom Martine.

Vo voľnom čase si skúsený IT špecialista vybehne rád na turistiku do hôr, zapláva si v bazéne alebo vylezie na nejaký kopec, keďže medzi jeho vášne patrí spolu s ďalším množstvom športových aktivít aj horolezectvo.

V mene Slovenského zväzu ľadového hokeja prajeme Patrikovi Michnáčovi k okrúhlej päťdesiatke najmä veľa zdravia, tiež energie a chute do ďalšej práce pre slovenský hokej. Jeho doterajšie pôsobenie v jeho štruktúrach si mimoriadne vážime.

Patrik, živio!