Pardavého jednoznačné áno

BRATISLAVA (SZĽH) - Jedným z asistentov trénera Craiga Ramsayho, ktorí posilnia realizačný tím slovenskej reprezentácie na budúcotýždňovom Nemeckom pohári, je Ján Pardavý. Hlavného kouča extraligovej Dukly Trenčín potešil opätovný záujem vedenia reprezentácie o jeho služby.

Štyridsaťosemročný Pardavý začínal s trénerstvom v sezóne 2016/17 v druholigovej Dubnici nad Váhom. Nasledujúce dva roky čerpal skúsenosti z práce Petra Oremusa v pozícii jeho asistenta na trenčianskej striedačke. Od sezóny 2019/20 jej šéfuje. Trénerskú prax nadobudol aj na reprezentačnej úrovni. Pred dvomi rokmi pôsobil v realizačnom tíme Norberta Javorčíka pri slovenskej osemnástke, vlani si odkrútil premiéru pri áčku. Na Nemeckom pohári v Krefelde po boku Craiga Ramsayho.

„Minuloročný Nemecký pohár bola výborná skúsenosť. Keď mi pred dvomi týždňami zavolal Miro Šatan a spýtal sa, či by som naň šiel aj teraz, povedal som jednoznačné áno. Potešilo ma, že Craig si na mňa spomenul a opäť prizval na pomoc. Dostal som ďalšiu príležitosť stráviť týždeň v reprezentácii a spolu s Andrejom Podkonickým nasať atmosféru na najvyššej úrovni,“ povedal Ján Pardavý.

Na prvom vzájomnom stretnutí s Ramsaym cítil rešpekt pred 68-ročným kormidelníkom. „Ale stačilo päť minút dialógu a nervozita zo mňa opadla. Craig je normálny chlap, ktorý má veľa skúseností. Dokáže povedať veci na rovinu, čo si veľmi cením. Z večere s ním si zakaždým odnesiem mnoho zaujímavých poznatkov. Rozpráva príbehy zo starej školy, teda z čias, keď ešte aktívne hrával. Vždy je to mimoriadne zaujímavé počúvanie,“ doplnil Pardavý.

Vlani prichádzal k národnému tímu plný očakávania. Tento rok príde na pondelňajší zraz do Bratislavy pripravený. „Teším sa na prvé zadanie. Vlani som bol z neho prekvapený. Premiérovo som sa ocitol v národnom tíme a Craig s kamennou tvárou na mňa po chvíli vybalil, že mi zveruje réžiu tréningu. Teraz som pripravenejší. Teším sa na prvý pondelňajší míting,“ dodal Ján Pardavý.