Parahokejisti absolvovali predsezónny reprezentačný zraz

DOLNÝ KUBÍN (SZĽH) – Uplynulý piatok sa v Dolnom Kubíne uskutočnil predsezónny reprezentačný zraz parahokejistov. Okrem stabilných členov národného mužstva nechýbali na stretnutí ani noví záujemcovia o tento šport spoločne s nováčikmi v realizačnom tíme. 

Zúčastnení si na Orave vypočuli plán na najbližšie štvorročné obdobie, v rámci ktorého budú mať Slováci dva hlavné ciele. Prvým bude návrat do najvyššej kategórie majstrovstiev sveta a druhým účasť na zimných paralympijských hrách v talianskom Miláne v roku 2026.

Novým hlavným koučom slovenských parahokejistov sa stal Ivan Hricko, ktorý vystriedal Radoslava Bielečku. Súčasťou dolnokubínskeho stretnutia bola aj rozlúčka s trénerom Bielečkom, ktorý strávil s tímom osem rokov a pomohol slovenskému parahokeju k dosiahnutiu medzinárodných úspechov. 

Zmena zároveň nastala aj na pozícii kapitána družstva. Céčko na drese bude nosiť Martin Joppa, ktorý na tomto poste nahradil Mariána Ligdu. S reprezentačným dresom sa po minulej sezóne rozlúčil Erik Fojtík.