Oznámenie Športového oddelenia a Matriky SZĽH

Športové oddelenie SZĽH a Matrika SZĽH upozorňujú zodpovedných funkcionárov klubov, aby sa dôkladne venovali matričnej spôsobilosti svojich hráčov pre sezónu 2017/18.
Pre novú sezónu vo všetkých súťažiach riadených SZĽH boli zrušené registračné preukazy. Tým sa však nezrušila povinnosť klubov aktualizovať matričné údaje a reallizovať matričné úkony u jednotlivých hráčov. Pre tento účel od 1.mája 2017 začala fungovať Elektronická matrika, prostredníctvom ktorej prebieha komunikácia medzi klubom a Matrikou SZĽH. Všetky kluby obdržali prístupové údaje na prihlásenie sa do systému IS SZĽH.

Informačný systém SZĽH, ktorého súčasťou je aj Elektronická matrika, umožňuje klubom realizovať základné registrácie domácich aj zahraničných hráčov, predĺženie platnosti registrácie, prestupy, hosťovania, hromadné prestupy, striedavé štarty, ostaršenia o jednu aj dve vekové kategórie (nasadené od 28.augusta 2017), aktualizáciu fotografií a niektorých základných údajov, vytváranie potvrdení o príslušnosti ku zväzu a hokejovému klubu (pre potreby zdravotných poisťovní, škôl, cudzineckej polície a pod.). Pripravuje sa žiadosť o udelení výnimky pre štart zahraničných hráčov (s podmienkou platby predpísanej sumy) pre všetky súťaže SZĽH do vekovej kategórie Junior.
Všetky platby spojené s matričnými úkonmi sa prevádzajú priamo cez IS prostredníctvom platobnej brány. Systém nastavuje automaticky výšku poplatku po zadaní typu operácie na základe Sadzobníka matričných poplatkov.

Pri aktuálnej kontrole stavu matričných údajov hráčov, ktorí by mali zasiahnuť do súťaží SZĽH, bolo zistené, že sú ešte kluby, ktoré vôbec nezačali s aktualizáciu údajov pred sezónou. Preto je potrebné, aby sa aktívne zapojili do tohto procesu, podobne ako v minulosti, keď v tomto predsúťažnom období cestovali do Bratislavy, na Matrike strávili hodiny čakania na nové registračné preukazy. Dnes si môžu všetky potrebné údaje skompletizovať vo svojej kancelárii, nepotrebujú ručne vypisovať žiadosti, prestupové lístky a pod., komunikáciu s Matrikou obstaráva Informačný systém SZĽH.

Tým, že zanikla povinnosť nosiť so sebou registračné preukazy, všetku kontrolu spôsobilosti hráča štartovať za príslušnú vekovú kategóriu v príslušnej súťaži obstaráva kontrolný systém IS SZĽH. Preto je nutné, aby všetci hráči mali pred sezónou v Matrike zadané korektné údaje.

Upozorňujeme na povinnosť uzavretia Hráčskych zmlúv pre účasť v súťažiach, v ktorých táto povinnosť vyplýva zo Súťažného poriadku SZĽH, pre hráčov starších ako 15 rokov!!! 

Konfrontácia hráčov, overovanie platnosti hráčskych licencií (KRP) je možná pomocou aplikácie na stránke SZĽH.

Zoznamy klubov, základné informácie, priradenie do súťaží, počty aktívnych registrovaných hráčov v jednotlivých kategóriach sa nachádzajú na stránke SZĽH, voľne dostupné mimo IS SZĽH.

Zoznamy hráčov, ich klubová príslušnosť, číslo hráčskej licencie (KRP), veková kategória sa nachádzajú na stránke SZĽH, voľne dostupné mimo IS SZĽH.

Pre všetkých užívateľov Elektronickej matriky aktualizujeme podľa potrieb základné pojmy, stručný návod, usmernenia a zodpovedanie najčastejšie opakovaných otázok.

V prípade potreby kontaktujte Matriku SZĽH - koordinátora Elektronickej matriky - p.Karola Belka tel.0918 224769