Oslávenec Craig Ramsay: Ak Šatan nezvíťazí vo voľbách, budem premýšľať, či sa vrátim

BRATISLAVA (SZĽH) – Hlavný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay oslávil vo štvrtok 71. narodeniny. Po bronzovom úspechu na olympijskom turnaji v Pekingu zamieril z Bratislavy na Floridu, ale ani doma si ešte nestihol poriadne oddýchnuť, keďže úspech tímu rezonuje tiež v zámorí. Kanadský rodák pozorne sleduje aj vývoj pred voľbou prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorá môže rozhodnúť o jeho budúcnosti pri národnom mužstve.

Narodeninový deň strávil Ramsay v okruhu blízkych a spestril si ho obľúbeným športom. „Išiel som si zahrať golf s mojim bývalým spoluhráčom Dannym Garem, s ktorým sme kedysi hrávali v jednej formácii. Bol krásny slnečný deň, bol som v okruhu priateľov, mal som sa veľmi dobre,“ hovoril Ramsay pre Hockey Slovakia. 

Skúsený kouč dosiahol vo februári cenný medzinárodný úspech, ktorý neostal bez odozvy ani v Severnej Amerike. „Nemohol som si poriadne oddýchnuť, keďže každý chce so mnou diskutovať o slovenskej reprezentácii. Po príchode domov som mal obrovskú oslavu, v rámci ktorej som pre všetkých prichystal dobré jedlo. Každý bol hrdý na výkony Slovákov a ocenil, čo sme dosiahli. Verím, že v najbližších dňoch si nájdem aj priestor na oddych,“ zaželal si niekdajší útočník s viac ako tisíckou štartov v NHL.

Ramsaymu neuniklo, že dnes sa v Bratislave uskutoční Kongres SZĽH. Delegáti si budú voliť aj zväzového prezidenta a súčasný kouč reprezentácie otvorene hovorí o tom, že výsledky voľby môžu ovplyvniť jeho pôsobenie na striedačke národného tímu. Vyzývateľom Miroslava Šatana bude Ľudovít Jurinyi. 

„Miroslav Šatan odviedol skvelú robotu. Práve kvôli nemu som prišiel na Slovensko. Ak by vo voľbách nezvíťazil, budem premýšľať, či sa vôbec vrátim. Prečo by som mal byť na striedačke ja, ak on nedostal dôveru,“ zamyslel sa Ramsay a dodal pre Hockey Slovakia: „Bolo veľmi riskantné, že ma priviedol a chcel zmeniť viacero vecí. Dali sme však šancu mladým hráčom a odmenou pre nás bol bronz na olympijskom turnaji, čo bolo úžasné.“