Osemnásťročný Liška je s 3 bodmi najproduktívnejší útočník "belasých"

BRATISLAVA 12. septembra (SITA) - Mladý slovenský hokejový útočník Adam Liška rozhodol premiérovým gólom v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) o utorňajšom domácom triumfe Slovana Bratislava nad Severstaľom Čerepovec 2:1. Slovan na piaty pokus konečne pretrhol sériu prehier z úvodu sezóny, v tabuľke Západnej konferencie mu patrí predposledná 11. priečka.

Osemnásťročný Liška sa presadil v 40. min utorňajšieho stretnutia, keď zvýšil vedenie "belasých" na priebežných 2:0. Na premiérový gól v KHL mu prihrával útočník Mário Lunter, asistenciu si pripísal aj obranca Mário Grman. "Som šťastný, že mi to tam padlo a o to viac, že sme zvíťazili," povedal Liška po zápase. Rodák z Bratislavy skóroval aj s prispením korčule hosťujúceho obrancu Vladimira Maleviča, jeho zásah musela potvrdiť videocentrála v Moskve.

"Samozrejme, bol som trochu nervózny, bol to môj prvý gól a chcel som, aby mi ho uznali. Myslím si, že tam sa rozhodcovia išli spýtať na príliš veľa hráčov na ľade. Vedel som, že ho pravdepodobne uznajú, pretože som videl naše striedanie," uviedol Liška. Celkovo k prvému triumfu svojho tímu v novej sezóne KHL uviedol: "Presne takýto zápas sme potrebovali. Potrebovali sme sa chytiť. Aj keď nás súper občas zatlačil, dali sme do toho všetko.“

Osemnásťročný krídelník odohral v aktuálnej sezóne za "belasých" doposiaľ všetkých päť stretnutí KHL, okrem presného zásahu pridal aj dve asistencie. S tromi bodmi je najproduktívnejším útočníkom bratislavského tímu, rovnaký počet bodov nazbieral len obranca Michal Sersen (2+1). "Konkrétny bodový cieľ si v tejto sezóne nedávam. Ako útočník verím, že nejaký ten gól strelím a budem prospešný pre tím. Nemyslím si však, že teraz môžem vyhlásiť, že budem mať bod na zápas v KHL," povedal Liška pre agentúru SITA.

Bratislavský rodák prišiel do Slovana po sezóne, ktorú strávil v klube zámorskej juniorskej Ontario Hockey League (OHL) Kitchener Rangers. Účastník MS juniorov 2018 nazbieral v 62 zápasoch základnej časti OHL 31 bodov (12+19). Slovensko reprezentoval aj na dvoch majstrovstvách sveta do 18 rokov, na domácom šampionáte v roku 2017 plnil funkciu alternujúceho kapitána.