Osemnástku čaká Turnaj Vlada Dzurillu, v Poprade nastúpi proti Švajčiarom, Japoncom a Nemcom

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov absolvuje budúci týždeň poslednú turnajovú previerku pred aprílovými majstrovstvami sveta. Zverenci hlavného trénera Tibora Tartaľa nastúpia v domácom prostredí v Poprade postupne proti Švajčiarom, Japoncom a Nemcom. Tradičný Turnaj Vlada Dzurillu sa uskutoční od štvrtka 9. februára do soboty 11. februára.

Nomináciu osemnástky tvoria do veľkej miery hráči z projektu. Dopĺňajú ich hokejisti pôsobiaci v domácich súťažiach a taktiež legionári z Češka a Švédska (Adam Cedzo, Denis Hodas, Alex Čajkovič, Daniel Alexander Jenčko, Martin Sluka).

„Chceme, aby hráči ukázali kvalitu a zároveň medzi sebou vytvorili zdravú konkurenciu. Zároveň potrebujeme vidieť viacerých chlapcov na rôznych postoch, aby sme ich vedeli porovnať v rámci ich úloh pre tím. Aj na základe týchto poznatkov budeme tvoriť nomináciu na záverečnú prípravu pred šampionátom,“ povedal pre Hockey Slovakia kouč osemnástky Tibor Tartaľ.

Mladí Slováci začnú účinkovanie na domácom turnaji vo štvrtok 9. februára o 14.30 h súbojom so Švajčiarmi na klzisku Strednej športovej školy v Poprade. Zvyšné dva zápasy odohrajú na popradskom zimnom štadióne. V piatok o 16.00 h vyzvú Japoncov a v sobotu o 14.30 h ich preveria Nemci.

„Vo všetkých dueloch chceme byť dominantní a prevziať zodpovednosť za našu hru. Švajčiari majú kvalitu a sme radi, že máme k dispozícii zápas s Nemcami, ktorí nás čakajú aj v základnej skupine na šampionáte. V decembri sme sa s nimi nemohli stretnúť z dôvodu koronavírusových reštrikcií. Proti Japoncom sa budeme pozerať iba na seba, na našu hru a musíme určiť smer zápasu,“ hovoril 35-ročný kouč.

Realizačný tím reprezentácie do 18 rokov v priebehu januára rozšíril Ivan Feneš. Hlavný tréner dvadsiatky sa po skončení juniorského šampionátu presunul na pozíciu konzultanta do mladšej vekovej kategórie. „Pomáha nám sledovať detaily hry. Okrem toho spoznáva hráčov, ktorí v budúcnosti môžu byť zaujímaví pre reprezentáciu do 20 rokov. Vidí v akcii hokejistov z ročníkov 2005 aj 2006 a komunikuje s nimi, ako môžu zlepšiť svoju hru,“ doplnil Tartaľ.

Nominácia SR 18 na VT a Turnaj Vlada Dzurillu v Poprade (6. - 11. 2. 2023)

Hráči podľa klubov
František DEJ HC Slovan Bratislava
Tomáš KRÁLOVIČ HC Slovan Bratislava
Roman KUKUMBERG HC Slovan Bratislava
Damian SLÁVIK HC Slovan Bratislava
Timotej VARGA HC Košice
Patrik MASNICA MHA Martin
Juraj PEKARČÍK HK Nitra
Tomáš POBEŽAL HK Nitra
František RIDZOŇ HK Nitra
Stanislav GRON HK ŠKP Poprad
Milan PIŠOJA MŠK Púchov
Maxim SAKMÁR MHKM Skalica
Richard ĎURINA HK DUKLA Trenčín
Lukáš FÜRSTEN HK DUKLA Trenčín
Andrej PÁRIČKA HK DUKLA Trenčín
Ľuboš STAHOŇ HK DUKLA Trenčín
Samuel BARCÍK HKM Zvolen
Adam CEDZO HC Oceláři Třinec (ČR)
Martin SLUKA AIK Solna (Švéd.)
Alex ČAJKOVIČ Malmö Redhawks (Švéd.)
Denis HODAS Malmö Redhawks (Švéd.)
Daniel Alexander JENČKO Malmö Redhawks (Švéd.)
Samuel URBAN Sioux City Musketeers (USA)
REALIZAČNÝ TÍM
Manažér Branislav Varga
Hlavný tréner Tibor Tartaľ
Asistent trénera Michal Dostál
Asistent trénera Jozef Stümpel
Tréner brankárov Dominik Guriš
Konzultant Ivan Feneš
Kondičný tréner Milan Kabát
Lekár Matej Handžák
Masér Ľuboš Ondrejka
Masér Štefan Sýkora

Náhradníci (na telefonické zavolanie): Marek Jedliček, Ondrej Valko (obaja Barani-HŠMH Banská Bystrica), Oliver Jurčo (HC Slovan Bratislava), Kamil Rohaľ (HK Mládež Michalovce), Michal Sobotka (MMHK Nitra), Milan Tadeáš Jobek (HC Nové Zámky), Marko Tomas, Milan Julian Vrabeľ (obaja HK ŠKP Poprad), Tomáš Belic (HK Dukla Trenčín), Adam Barcík (HKM Zvolen), Tomáš Pilát (VHK ROBE Vsetín/ČR), Samuel Sisik (SaiPa/Fín.), Viliam Kurila (Malmö Redhawks/Švéd.), Lukáš Klečka (Södertälje/Švéd.).

PROGRAM TURNAJA VLADA DZURILLU V POPRADE

ŠTVRTOK 9. FEBRUÁRA

14.30 Slovensko - Švajčiarsko (Stredná športová škola)

18.00 Nemecko - Japonsko (Tréningová hala)

PIATOK 10. FEBRUÁRA

12.30 Švajčiarsko - Nemecko (Tréningová hala)

16.00 Slovensko - Japonsko (Zimný štadión)

SOBOTA 11. FEBRUÁRA

11.00 Japonsko - Švajčiarsko (Tréningová hala)

14.30 Slovensko – Nemecko (Zimný štadión)