Osemnástka zdolala aj Fínov, opäť predviedla trojgólový obrat

ZUCHWIL (SZĽH) - Slovenskí hokejisti do 18 rokov odohrali ďalší výborný zápas na Turnaji 4 krajín vo švajčiarskom Zuchwile. Po sobotňajšej výhre nad Českom v nájazdoch zdolali mladí Slováci aj rovesníkov z Fínska 4:3, a to dokonca v riadnom hracom čase. Na tejto výhre je veľmi cenné to, že hráči dokázali bojovnosťou opäť otočiť nepriaznivý stav. Hoci v 30. minúte prehrávali o dva góly 1:3, v ďalšom priebehu prevzali iniciativu a dokázali streliť súperovi ešte tri góly. Tréner Ivan Feneš po zápase vyzdvihol veľkú silu kolektívu a zdôraznil, že aj dnešné víťazstvo bolo úplne zaslúžené. Jeho zverenci totiž prestrieľali súpera v pomere 38:30 a v druhej polovici zápasu diktovali tempo na ľade.

Ivan Feneš, tréner SR 18: "Mali sme slabší úvod, keďže Fíni v prvej tretine potrestali obe naše vylúčenia. Top tímy na tejto úrovni dokážu trestať každé zaváhanie, a najmä v presilovkách majú rozdielových hráčov, dokážu podržať puk a vo vhodnej chvíli vystreliť. My sme však po treťom inkasovanom góle prevzali iniciatívu a diktovali tempo hry, čo sa prejavilo tým, že sme dokázali eliminovať fauly, naopak súper bol bol pod tlakom občas nútený faulovať. V záverečnej tretine sme dvomi gólmi otočili zápas a som veľmi rád, že sme zvíťazili za tri body. Na tejto úrovni je každé víťazstvo proti takému silnému súperovi veľmi cenné. Svedčí to o veľkej sile tohto kolektívu, ktorý dokáže aj za nepriaznivého stavu podávať výborné výkony, a odmenou sú pre nás tieto cenné víťazstvá."

Zverencov trénera Ivana Feneša čaká v pondelok popoludní ešte súboj s Nemeckom.

Turnaj 5 krajín hráčov do 18 rokov - Zuchwil, Švajčiarsko

SLOVENSKO "18" - Fínsko "18" 4:3 (1:2, 1:1, 2:0)
Góly: 17. Nemec (Petrovický, Kašlík), 38. Kolenič (Nemec, Zubák), 46. Myklukha (Ketner), 51. Faith (Zubák, Ketner) - 7. Luoto (Liukas, Aho), 12. Tuomaala (Juusola, Silvennoinen), 30. Liukas (Uusikartano, Miettinen)

Pomer striel: 38:30
Vylúčenia: 3:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0

Zostava SR:
Opatovský – Petrovický, Nemec, Zubák, Ketner, Jacko, Groch, Jombík – Kolenič, Myklukha, Kašlík – Rehák, Faith, Stümpel – Bačo, Šimko, Mastič – Olejník, Petráš, Ragan