Osemnástka vysoko prehrala s favorizovanými Fínmi

ZUCHWIL, BRATISLAVA (SZĽH) – Po vysokej prehre 1:5 s Českom zaznamenala slovenská reprezentácia do 18 rokov v druhom vystúpení na Turnaji 5 krajín vo Švajčiarsku ešte horší výsledok. Od favorizovaných rovesníkov z Fínska utŕžila vysokú prehru 0:11. Zverenci trénera Viliama Čacha ohrozili počas celého stretnutia súperovho gólmana Roope Taponena len desiatimi strelami. Na druhej strane, Patrik Kozel v bráne Slovenska musel čeliť až 55 pokusom fínskych hokejistov. Zajtra má slovenská „osemnástka“ na turnaji voľný deň – v sobotu nastúpi proti Nemecku a v nedeľu sa stretne s domácim výberom Švajčiarska.

Turnaj 5 krajín hráčov do 18 rokov – Zuchwil, Švajčiarsko

Slovensko “18“ – Fínsko “18“ 0:11 (0:2, 0:5, 0:4)

Zostava SR 18: Kozel – Volko, Kňažko, Lavička, Ilenčík, Mudrák, Stacha, Beňo, Ganz, Honeček, Hodrovič – Myklukha, Turanský, Chromiak, Jellus, Mrázik, Sojka, Krajč, Kupka, Valigura.

Vylúčení: 6:5, presilovky: 0:4, oslabenia: 0:0

Rozhodcovia: Cedric Borga, Florian Steiner – Fabrizio Bachelut, Sandro Baumgartner.

Viliam Čacho – tréner SR 18:

"Zápas proti Fínsku je ťažko hodnotiť... Dostali sme jedenásť gólov. Dokázali sme možno zhruba dvadsať minút hrať to, čo sme chceli – dokázali sme so súpermi korčuľovať a odoberať im puky a dostať sa k prechodu do útoku. Od momentu, keď sme v druhej polovici zápasu dostali v oslabení gól na 0:3 tak sme sa rozsypali a nevedeli sme ich zastaviť. Prestali sme mať dobrý pohyb, prestali sme byť ostražití v obrane a zachytávať ich prihrávky. V oslabeniach sme dostali štyri góly a aj preto sme dostali takú „latu“. Najväčší rozdiel medzi našimi a fínskymi chlapcami bol najmä v korčuľovaní s pukom a pohybe bez puku. To nám veľmi chýba."