Osemnástka vstúpila do turnaja nádejí víťazstvom

BUDAPEŠŤ – Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov zaznamenala úspešný vstup do Turnaja olympijských nádejí v Budapešti. V prvom zápase si zverenci trénera Ivana Feneša poradili s rovesníkmi z Talianska 5:0. V stretnutí sa dvakrát gólovo presadil útočník HK Mládež Michalovce Jakub Ragan. Čisté konto si v bráne slovenského tímu pripísal gólman HK Trnava Šimon Opatovský.

Tento výber reprezentácie do 18 rokov bol diametrálne odlišný od toho, ktorý sa predstavil na nedávnom Hlinka Gretzky Cupe. V nominácii ostali iba piati hokejisti s tímu, ktorý na začiatku augusta odohral vyrovnané súboje s favorizovanými tímami Švédska, USA a Ruska. „Šiesti chlapci z výberu na Hlinka Gretzky Cupe aktuálne bojujú o miesto v extraligových tímoch a hráčov zo zahraničia sme na tento turnaj nepozývali,“ vysvetľuje tréner Feneš. Z aktuálnej zostavy by až 90 percent hráčov malo pôsobiť v projekte hokejovej osemnástky.

Mladí Slováci sa v piatkovom druhom súboji na Turnaji olympijských nádejí predstavia proti Poľsku (od 15.30 hod.), turnaj ukončia v sobotu v rovnakom čase proti domácim rovesníkom z Maďarska.

 

Turnaj olympijských nádejí do 18 rokov – Budapešť, Maďarsko:

Taliansko “18“ – Slovensko “18“ 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)

Góly SR: 7. Petrovický, 13. Smidzár, 28. Ragan, 53. Dlugoš, 55. Ragan.

Zostava SR 18: Opatovský – Petrovický, Zubák, Nemec, Ketner, Patzelt, Putala, Verčík, Raniak – Rehák, Smidzár, Ragan, Petrás, Olejník, Michalík, Šimko, Jendrol, Dlugoš, Stanček, Tóth, Jasenec.

Vylúčení: 5:2, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, strely na bránu: 14:32

 

Ivan Feneš – tréner reprezentácie do 18 rokov:

"Do turnaja sme síce vstúpili víťazstvom – aj sme mali počas zápasu veľkú hernú aj streleckú prevahu. Ale napriek tomu my tréneri nie sme až tak spokojní so zápasom. Výsledok neriešime, je to príprava. Zaujíma nás predvedená hra, v ktorej bolo veľa nedostatok a musíme sa zlepšiť vo viacerých veciach. Boli sme zbytočne dlho na puku, málo sme strieľali a začali sme sa veľmi so súperom hrať. Chýbala nám väčšia efektivita. Tým, že tu máme úplne nový tím a väčšina chlapcov má minimálne skúsenosti s medzinárodným hokejom, pre nich to bol prvý zápas. Tak verím, že zajtra to bude lepšie."