Osemnástka v Zuchwile stratila výborne rozohratý zápas

ZUCHWIL 29. decembra (SZĽH) - Slovenskí hokejisti do 18 rokov neuspeli vo svojom poslednom zápase na Turnaji piatich krajín vo švajčiarskom Zuchwile. V súboji s Nemeckom zbabrali záver tretej tretiny a prehrali 4:5 po predĺžení. Mladí Slováci viedli ešte dve minúty pred koncom riadneho hracieho času o dva góly. Nemci však využili dve ponúknuté presilovky. Pri hre bez brankára (6 na 4) dokázali dvakrát prekonať brankára Vojvodu a vybojovali si predĺženie. V ňom rozhodol už po 94 sekundách Edwin Schitz.

Hodnotenie zápasu:
Viliam Čacho, tréner SR "18": "Odohrali sme veľmi náročný zápas, bol to pre nás štvrtý duel za štyri dni, čo bolo na chalanoch vidieť. Začiatok teda nebol jednoduchý, no dokázali sa do toho dostať a v tretej tretine sme dokonca otočili nepriaznivý stav a šli do vedenia. To bolo pre nás veľmi dôležité, lenže v závere sme sa dopustili hrubých individuálnych chýb, a tie si nemôžeme dovoliť. Ak dve minúty pred koncom vyhrávame o dva góly, musíme to dotiahnuť do konca. Namiesto toho sme sa nechali dvakrát vylúčiť a v oslabení sme neboli dostatočne dôrazní. Dvakrát sme mali na hokejke čistý puk, ktorý sme mohli vyhodiť, lenže prišla strata puku a súper to potrestal gólmi. Z tohto pohľadu si za dnešný výsledok môžeme sami."

Turnaj piatich krajín hráčov do 18 rokov - Zuchwil, Švajčiarsko

Slovensko "18" - Nemecko "18" 4:5 po predĺžení (0:1, 1:1, 3:2 - 0:1)
Góly SR "18":
30. Kňažko, 42. Ilenčík, 44. Šeliga, 52. Čajkovič

Zostava SR "18": Vojvoda - Dlugoš, Česánek, Ilenčík, Kňažko, Zekucia, Ligas, Chatrnúch, Patlevič - Paulíny, Minko, Džugan - Okuliar, Čajkovič, Nespala - Šeliga, Čederle, Mrázik - Sarvaš, Ferényi, Čenka

Slováci na turnaji s konečnou platnosťou obsadia posledné 5. miesto. Nemci sú na turnaji prekvapujúco bez prehry. Okrem Slovákov zdolali aj domácich Švajčiarov 6:3 a Čechov 4:3. Vďaka tomu sú momentálne na druhej priečke s 8 bodmi len o skóre za vedúcim Fínskom, s ktorým budú v sobotu bojovať o celkové prvenstvo.

Hodnotenie turnaja:
Viliam Čacho, tréner SR "18": "Čo sa týka nášho celkového pôsobenia na turnaji, po hernej stránke sme nehrali zle. Odohrali sme veľmi dobrý zápas s Čechmi, a 50 minút sme hrali výborne aj s Fínmi, kde sme v závere žiaľ vybuchli. Dnes proti Nemecku sme hrali tiež dobre až na posledné dve minúty. Turnaj nám teda ukázal aj pozitívne veci do ďalších akcí, hoci výsledkovo sa nám nedarilo. Niektorí hráči naplnili očakávania, iní sklamali, ale to všetko budeme riešiť interne v ďalšom priebehu a na ďalších akciách."