Osemnástka v Zuchwile podľahla domácim Švajčiarom

ZUCHWIL 26. decembra (SZĽH) - Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov prehrala vo svojom druhom vystúpení na Turnaji piatich krajín vo švajčiarskom Zuchwile.

Zverenci trénera Viliama Čacha nestačili na domácich rovesníkov a po prehre 2:4 sú na turnaji zatiaľ bez bodu. Rozhodujúce góly padli až v záverečnej tretine. Švajčiari v zápase využili tri presilovky. Po dvoch tretinách bol stav 2:2, víťazný gól zaznamenal Janett v 46. minúte a triumf domácich potvrdil v 58. minúte Oana.

Viliam Čacho, tréner SR 18:V zápase sme strelili rýchly gól, ale prvú tretinu sme nehrali dobre, chýbal nám pohyb, Švajčiari boli lepší s pukom, vďaka čomu sa dostali do vedenia. V druhej časti sme mali niekoľko veľmi dobrých šancí, lenže skackalo nám to okolo bránky, ale nepadlo to tam. Tretia tretina bola vyrovnaná, oba tímy hrali niekoľko presiloviek. Kým Švajčiari svoje šance využili, my sme vyšli naprázdno. Celkovo bol zápas vyrovnaný, ale rozhodli využité presilovky na strane domácich.

Turnaj piatich krajín hokejistov do 18 rokov - Zuchwil (SUI):

Slovensko „18“ – Švajčiarsko „18“ 2:4
Góly SR: 1. Ilenčík, 20. Kňažko

Zostava SR "18": Bátory - Dlugoš, Zekucia, Ilenčík, Kňažko, Ligas, Chatrnúch, Patlevič, Česánek - Šeliga, Paulíny, Džugan - Okuliar, Čajkovič, Nespala - Ferényi, Čederle, Mrázik - Sarvaš, Čenka, Minko

Zostávajúce zápasy SR 18 na Turnaji piatich krajín v Zuchwile

28. 12. 2017 Sportzentrum Zuchwil 15.00 hod. Fínsko Slovensko
29. 12. 2017 Sportzentrum Zuchwil 15.30 hod. Slovensko Nemecko