Osemnástka v Trnave prehrala s Nemeckom a obsadila tretie miesto

Na lavičke SR 18 tréneri Anton Bartánus a Ivan Feneš, foto SITATréneri SR 18 Anton Bartánus (v strede) a Ivan Feneš

TRNAVA (SZĽH) - Slovenskí hokejisti do 18 rokov prehrali v Trnave na Turnaji štyroch krajín s Nemeckom 1:4 a obsadili tretiu priečku, o bod za Bieloruskom. Jediný gól nášho tímu dosiahol v 26. minúte Boris Sádecký. Nemci rozhodli o svojej výhre gólom na konci druhej tretiny, na ktorý nadviazali ďalším presným zásahom na začiatku tretej časti. Vďaka dobrým výsledkom vyhrali celý turnaj bez straty bodu.

Po bezgólovej prvej tretine otvoril skóre hneď po začiatku druhej časti Glässl. Silnou stránkou nemeckého tímu v tomto zápase boli práve góly na začiatkoch a koncoch jednotlivých tretín, čo sa nakoniec ukázalo ako rozhodujúce. V 26. minúte síce vyrovnal Boris Sádecký, no práve na rozhraní druhej a tretej tretiny dokázali nemeckí hokejisti streliť dva góly, vďaka čomu sa dostali do vedenia 3:1. O ich zaslúženom víťazstve rozhodol v 56. minúte Tim Bernhardt.

Slovák Vladimír Cibulka bol po skončení zápasu vyhlásený za najlepšieho brankára na turnaji.

Turnaj 4 krajín hráčov do 18 rokov v Trnave:
Slovensko "18" - Nemecko "18" 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Góly:
26. Sádecký (Pataky, Hecl) - 22. Glässl, 39. Spitzner, 41. Napravnik, 56. Bernhardt
Pomer striel: 23:27, vylúčenia: 3:1, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Rozhodovali : Baluška, D. Konc – J. Tvrdoň, Výleta

 
 

Slovensko: V. Cibulka (Húska) – Hatala, D. Trška, J. Danko, Vadovič, Michal Roman, Mihalko, Pokorný – Andrisík, Pe. Valent, R. Bondra – M. Hecl, Sádecký, Pataky – M. Sloboda, Oško, Struška – Heldák, Ondrušek, Lešťan

Hlasy po zápase

Anton Bartánus (tréner SR 18): "Nemci boli veľmi aktívni a v podstate aj efektívnejší ako my. Zápas mal dobrú úroveň, veľa sa korčuľovalo. Škoda druhej tretiny, kde sme mali miernu prevahu a vytvorili sme si šance, že sme boli málo efektívni pred súperovou bránou. Naopak náš súper hral veľmi dôrazne a našim hráčom to vadí." 

 Marek Hecl (
útočník SR 18): "Musíme sa z každého zápasu poučiť. Každý prehratý zápas nás posúva ďalej. S Bielorusmi sme si to pokašľali minútu pred koncom, keď sme vyhrávali o dva góly. Dánov sme jasne porazili a s Nemcami – musím povedať, že boli možno o niečo lepší..." 

Druhý zápas dňa:
Dánsko „18“ - Bielorusko „18“ 2:4 (1:1, 0:3, 1:0)
Góly:
13. Korsgaard, 46. Krag - 16. Belevič, 23. a 33. Alexej Pacenkin, 30. Farafontov

Konečná tabuľka:
1. Nemecko 3 3 0 0 0 15:6 9
2. Bielorusko 3 1 1 0 1 12:10 5
3. Slovensko 3 1 0 1 1 8:8 4
4. Dánsko 3 0 0 0 3 3:14 0

Ocenenia turnaja: 
NAJ - brankár
 – VLADIMÍR CIBULKA (SLOVENSKO) 
NAJ- obranca – Simon Schütz (Nemecko) 
NAJ - útočník – Julian Napravnik (Nemecko) 
Cena fair play – Nemecko
   

Nominácia SR 18 na Turnaj 4 krajín hráčov do 18 rokov v Trnave – 2. – 8. novembra 2014

Hráči: Vladimír CIBULKA, Július DANKO, Andrej HATALA, Marek HECL, Peter HORVATH, Adam HÚSKA, Patrik KOLESÁR, Matúš MIHALKO, Richard ONDRUŠEK, Patrik OŠKO, Boris SÁDECKÝ, Marek SLOBODA, Miroslav STRUŠKA, Dominik TRŠKA, Peter VALENT (všetci SR 18 Projekt), Radovan BONDRA, Andrej VADOVIČ (obaja HK VSR SR 20), Matej POKORNÝ (Slovan Bratislava),Matej MURÍN, Michal ROMAN (obaja HC Oceláři Třinec/ČR), Denis HELDÁK (HC Slavia Praha/ČR), Filip LEŠŤAN (Lulea HF, Švéd.)

Realizačný tím: Ivan FENEŠ (manažér a asistent trénera), Anton BARTÁNUS (tréner), František KUČERA (tréner brankárov),  Juraj MORAVČÍK (kondičný tréner), Jozef GUZLEJ, Peter ONDREJKA (maséri), MUDr. Viliam VADRNA (lekár)