„Osemnástka“ v príprave pred MS podľahla v Kravařoch Česku

KRAVAŘE (SZĽH) – Reprezentačné družstvo do 18 rokov má za sebou prvý z dvojice prípravných zápasov proti Českej republike. Zverenci Viliama Čacha v sliezkej obci Kravaře podľahli domácemu výberu 2:6, hoci po prvej tretine vyhrávali 2:1 a ešte pred poslednou dvadsaťminútovkou strácali na súpera iba jediný gól. Šancu na reparát budú mať Slováci zajtra, keď od 15.00 hod. nastúpia na rovnakom mieste proti Česku na druhý zápas, po ktorom sa súčasne uzavrie nominácia na blížiace sa majstrovstvá sveta hráčov do 18 rokov.

Hlas po zápase

Viliam Čacho (hlavný tréner SR „18“): „Dovolím si povedať, že sme v niektorých pasážach hry odohrali veľmi dobrý zápas. Predovšetkým v jeho úvode sme hrali dobre, mali sme dobrý vstup, vypracovali sme si veľa príležitostí a aj sme vyhrávali 1:0 a 2:1. Žiaľ, problémy nám robila disciplína a hra v oslabení. Päť vylúčení za dve tretiny je na takýto zápas veľa. Vieme teda, kde sme stratili zápas, myslíme si, že je to práve v hre v oslabení.“

Česko „18“ – Slovensko „18“ 6:2 (1:2, 2:0, 3:0)
Góly: 13. Myšák (Teplý, Barinka), 21. Lang (Mužík), 29. Teplý (Haš, Myšák), 44. Toman (Najman), 49. Přikryl (Kučeřík, Mužík), 60. Peterek (Raška) – 7. Čajkovič (Jellúš), 19. Škvarek (O. Turan, Čajkovič).
Vylúčenia na 2 min.: 5:5, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 45:16 16:6, 15:5, 14:5. Rozhodcovia: Hribik, Kubičík – Kis, Špringl. 580 divákov.

Česko: Pařík – Kučeřík, Kubíček, Mlčák, Haš, Rutar, Volráb, Žůrek, Tureček – Lang, Přikryl, Mužík – Teplý, Barinka, Pšenička – Myšák, Peterek, Raška – Toman, Najman, Rychnovský – Novák.
Slovensko: Kozel – Michal Beňo, O. Turan, Mudrák, Golian, M. Hlaváč, Hodorovič, Matej Ilenčík, M. Stacha – Škvarek, Jellúš, M. Čajkovič – J. Lašák, J. Eliaš, Samuel Krajč – T. Nauš, S. Rehák, A. Valigura – Kupka, Myklukha.