Osemnástka podľahla Bielorusku, na turnaji v Piešťanoch skončila tretia

PIEŠŤANY (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do osemnásť rokov uzavrela svoje vystúpenie na domácom Turnaji štyroch krajín prehrou s Bieloruskom 0:4. Zverenci Romana Sýkoru tak skončili v Piešťanoch s bilanciou jedného víťazstva a dvoch prehier na konečnom treťom mieste. Z turnajového prvenstva sa tešia Bielorusi, ktorí turnaj ovládli bez straty jediného bodu s presvedčivým skóre 14:2.

Úvodná tretina zápasu bola jasne v réžii Bielorusov. Kým v druhej minúte ešte Slovákom pomohla žŕdka, v 7. minúte po Kovgoreňovej individuálnej akcii sa už Bielorusi ujali vedenia. Zveľadiť ho mohli v 15. minúte, keď ostal sám pred bránkou Laducko, no Jurčák sa blysol fantastickým zákrokom. Pre slovenského gólmana to však bola posledná akcia v zápase. Krátko nato sekol jedného z hráčov Bieloruska a dostal päťminútový trest. Náhradník Urban v bránke okamžite čelil mimoriadnemu tlaku bieloruskej presilovky, ktorá po Tomasovom zovretí puku bola vzápätí dvojnásobná. Blízko ku gólu počas 120 sekúnd tejto hry v početnej prevahe boli hosťujúci Anoško i Omeľusik, no kým prvý menovaný nastrelil žrď, v druhom prípade zakročil výborným zákrokom Urban.

V druhej tretine sa osemnástka prezentovala lepším dojmom, aj keď prvú vážnejšiu šancu v tejto časti hry si vypracovali Bielorusi. V 26. minúte však Anoško opätovne nastrelil len do žrde. S pribúdajúcim časom sa Slováci čoraz častejšie vedeli usadiť v pásme Bielorusov, avšak bez želaného efektu. Naopak, na opačnej strane 93 sekúnd pred druhou sirénou nenápadnou strelou po ľade prekonal Naumov Urbana a Bielorusi šli do tretieho dejstva s dvojgólovým náskokom.

V poslednej časti hry osemnástka pokračovala v zlepšenom výkone z prostrednej tretiny, avšak Šostaka v bráne Bielorusov prekonať nedokázala. Naopak, hostia potrestali obe vylúčenia Slovákov v tretej tretine. Najprv v 49. minúte zvýšil na 3:0 Tukač a o osem minút neskôr osamotený Šidlovskij na druhej žŕdke poľahky do odkrytej bránky uzavrel na konečných 4:0 z pohľadu Bielorusov.

Hlasy po zápase

Roman Sýkora (hlavný tréner SR „18“): „Po včerajšej prehre sme chceli do zápasu nastúpiť inak, pretože včera sme zápas stratili práve v prvej tretine. Dnes sme však znova nemali dobrý vstup. Bielorusi boli rýchlejší, pohyblivejší na puku s čím sme mali problém. Dostali sme gól, ktorý nás trochu utlmil, avšak od druhej tretiny sa náš výkon zlepšil. Snažili sme sa o tlak do brány, avšak chýbali nám rozdieloví hráči, ktorí by dali gól v takomto zápase. V závere druhej tretiny dali Bielorusi gól na 2:0, čím sa upokojili. Hoci v tretej tretine nemožno uprieť snahu, gól sme už streliť nedokázali.“

Jakub Križan (útočník SR „18“): „Veľmi ťažký zápas. Bielorusi veľmi dobre forčekovali a hrali tvrdo, čím nás zo začiatku zaskočili. Snažili sme sa síce plniť taktické pokyny, ktoré nám tréneri dali, ale akoby sme si urazili šťastenu. Bez gólu sa nedá vyhrať, my sme dnes žiaden nedali, a takýto je výsledok.“

Slovensko „18“ – Bielorusko „18“ 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Góly: 15. 7. Kovgoreňa (Morščenok), 39. Naumov (Bulgakov, Žichariov), 49. Tukač (Karpovič, Bulgakov), 57. Šidlovskij (Laducko, Morščenok).
Vylúčenia (2 min.): 6:2, navyše Jurčák 5 min. + DKZ za seknutie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 16:27 (2:10, 7:8, 7:9). Rozhodovali: Štefik, Adamec – Gegáň, Durmis.
Slovensko: Jurčák (15. Urban) - Krakovský, Tomas, Nátny, Kupec, Nahalka, Barcík, Čulík, Pánik – Molnár, Jenčko, Mišiak – Kopecký, Gabriel, Šotek – Križan, Pobežal, Kukumberg – Ondriš, Zöld, Fedák.
Bielorusko: Šostak – Naumov, Žichariov, Karpovič, Sevko, Pašuto, Šatilo, Juchnevič – Laducko, Muromcev, S. Morščenok – Tukač, Bulgakov, Tiškevič – Jakunin, Anoško, Šidlovskij – Kovgoreňa, Omeľusik, M. Morščenok.


Priebeh zápasu

1. tretina
+ 29,13,18,9,2,10 / - 2,19,10,3,5,27
  • 06:27
  • 0:1
2. tretina
3. tretina
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Tabuľka

2021 U18 4 Nations Tournament Z B
1 Belarus U18 Belarus U18 3 9
2 Germany U18 Germany U18 3 6
3 Slovakia U18 Slovakia U18 3 3
4 Denmark U18 Denmark U18 3 0

Súvisiace články