Osem nových inštruktorov sa ujalo práce v hokejových regiónoch

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenský zväz ľadového hokeja preskupil rady regionálnych inštruktorov. Počas série výberových konaní vybral spomedzi všetkých uchádzačov osem mien, ktoré budú vo svojich regiónoch nositeľmi súčasnej vízie slovenského hokeja. Nachádzajú sa medzi nimi viacerí bývalí reprezentanti i tréneri.

Výberové konanie na pozíciu regionálneho inštruktora otvorila Rada športového rozvoja SZĽH na základe podnetov klubov. „Reagovali sme na ich nespokojnosť. Tréneri aj kluboví funkcionári mali pocit, že spolupráca s regionálnymi inštruktormi nebola efektívna. Preto sme vyhlásili výberové konanie vo všetkých ôsmich regiónoch. Všetci uchádzači preukázali odborné aj praktické skúsenosti, nechýbala im zanietenosť pre hokej. Rozhodovanie nebolo jednoduché, no nakoniec sme vybrali ôsmich, ktorí sa zapoja do diania v slovenskom hokeji od Bratislavy po Košice,“ ozrejmil Roman Sýkora, člen výberovej komisie a riaditeľ oddelenia rozvoja klubov SZĽH.  

Medzi úlohy regionálnych inštruktorov patrí pomoc klubom s tréningovým procesom či vyvíjanie podporných aktivít, ktoré budú mať pozitívny vplyv napríklad na výkonnostný rast mladých hokejistov. Po novom by mali regionálni inštruktori tráviť v kluboch viac času. „Chceme, aby viac vstupovali do klubov a boli nositeľmi vízie Slovenského zväzu ľadového hokeja. Z jednodňových návštev sa stanú viacdňové, ktoré pomôžu efektívnejšie nastaviť všetky procesy. Regionálni inštruktori sú tu pre kluby. Chceme, aby sa ich tréneri pýtali, čo má ako fungovať, čo je dobré a čo nesprávne. Na druhej strane je dôležité, aby im inštruktori poskytovali spätnú väzbu na vykonanú prácu,“ dodal Roman Sýkora.  

Zoznam regionálnych inštruktorov

Hokejový región

Regionálny inštruktor

Bratislava

Michal Šťastný

Trnava

Dušan Milo

Nitra

Marcel Ozimák

Trenčín

Roman Tvrdoň

Žilina

Radovan Somík

Banská Bystrica

Július Beňuš

Prešov

František Štolc

Košice

Jiří Bicek