Organizácia 7. zápasu v Trenčíne bola dokonalá, hodnotí delegát zápasu

BRATISLAVA (SZĽH) – Po nepredvídateľných udalostiach zo 6. zápasu finálovej série Kaufland play-off Tipsport ligy, keď sa priaznivci Banskej Bystrice snažili vniknúť do hráčskej šatne domáceho klubu, bol 7. duel pod drobnohľadom. Kompetentní preto pred vyvrcholením sezóny nenechali nič na náhodu a dôkladne sa pripravili na rozhodujúci zápas. „Ráno v deň zápasu prebehlo stretnutie za účasti riaditeľa Pro-hokeja Richarda Lintnera, delegáta zápasu Jozefa Chocholouša, šéfa bezpečnostných manažérov SZĽH Mareka Bednárika a mňa, kde sme si prešli všetky organizačné veci od úvodu, až po samotné dekorovanie majstra,“ uviedol vedúci oddelenia delegátov Ľuboš Jakubec.

Dôstojné vyvrcholenie

Okrem toho boli na kluby oboch finalistov – Trenčína aj Banskej Bystrice – odoslané upozornenia podpísané prezidentom zväzu Martinom Kohútom, aby bol ostro sledovaný 7. zápas dôstojným vyvrcholením tohtoročného play off. To sa vďaka všetkým zúčastnením stranám podarilo a fanúšikovia na Zimnom štadióne Pavla Demitru ako aj pri televíznych obrazovkách boli svedkami tej najlepšej reklamy na ľadový hokej. „Musím pochváliť všetky zložky, ktoré sa podieľali na bezpečnom priebehu veľkého finále. Jeho organizácia bola dokonalá. Všetko perfektne „klapalo“ tak, ako to má aj v utorok v Trenčíne,skonštatoval Jozef Chocholouš, delegát súboja, v ktorom po víťazstve 5:1 obhájili majstrovský titul hokejisti Banskej Bystrice. Ľuboš Jakubec vyzdvihol aj správanie sa oboch fanúšikovských táborov na štadióne, ktoré sa postarali o vydarený záver sezóny. „Ľudia sa hokejom bavili a to je najdôležitejšie,povedal Jakubec.

Delegáti sú novinkou

Funkcia delegáta zväzu na hokejových zápasoch je stále novinkou z dielne Slovenského zväzu ľadového hokeja. Prví sa na dueloch Tipsport ligy, 1. ligy či medzinárodných zápasoch objavujú od tohto roka. Ich úlohou je dozerať nad priebehom zápasu a tým aj prispievať k bezpečiu a kultúre na zimných štadiónoch. „V prípade zistených nedostatkov pred, počas a po stretnutí sa z nich spracováva písomný záznam , ktorý zástupcovia oboch mužstiev berú svojím podpisom na vedomie. V prípade mimoriadnych udalostí sa aj na základe našej správy riadi Disciplinárna komisia SZĽH. My nehodnotíme ani netrestáme. Sme spravodajcovia a popisujeme konkrétne udalosti,“ vysvetľuje Chocholouš. Ten v minulosti pôsobil ako šéf delegátov na Slovenskom futbalovom zväze a v posledných dvoch rokoch sa výrazne podieľal na ich zavedení aj do slovenského hokeja. „Naše správy sú nápomocné, aby mala Disciplinárna komisia o prípadoch mala čo najobjektívnejšie informácie," dodal Chocholouš.