Olympijský výber sa stretol v Žiline, Oremus: "Nech sa chlapci ukážu"

ŽILINA (SZĽH) – Trénerskej dvojici Peter Oremus, Andrej Kmeč sa vo štvrtok hlásili všetci nominovaní hráči v Olympijskom výbere Slovenska do 23 rokov. Na krátkom výcvikovom tábore v Žiline sa zišli najmä preto, aby boli v asociačnom termíne zápasovým sparingpartnerom pre juniorskú reprezentáciu v príprave na majstrovstvá sveta v Česku.

V nominácii dua Oremus – Kmeč, ktorému s výberom hráčov pomáhal generálny manažér Žigmund Pálffy, figurujú mladí hokejisti z našej najvyššej súťaže. Jedinou výnimkou je útočník Třinca Patrik Hrehorčák. „V klube máme mimoriadne nabitý program, keďže onedlho nás čaká účasť na Spenglerovom pohári. Pozvánku do reprezentácie som príliš neočakával. Samozrejme, ak by prišla na Švajčiarsky pohár, bol by som šťastný. Ale som rád, že ma v klube uvoľnili aj do olympijského výberu na zápas s dvadsiatkou. Vážim si každú možnosť,“ vravel Patrik Hrehorčák. 

V uplynulých dňoch nastali v nominácii štyri vynútené zmeny. Pre zranenie absentovali na štvrtkovom zraze Trenčania Boris Sádecký s Erikom Rajnohom, z dôvodu povolania do A-tímu chýbal aj ich klubový spoluhráč Marek Hecl. Pre zdravotné ťažkosti nedorazil zvolenský útočník Miloš Kelemen. 

Voľné miesta zaujali Viliam Čacho z Detvy, Patrik Rogoň z Nových Zámkov, Christián Michalčin z Košíc a Peter Bjalončík z Popradu. Vo finálnej nominácii majú zastúpenie všetky slovenské extraligové kluby okrem Trenčína. „Máme tu hráčov, ktorí hrajú v extralige a majú príležitosť predviesť sa. Hoci sú súčasťou olympijského tímu, nastúpia pod hlavičkou reprezentácie, čo si musia uvedomiť. Nech sa ukážu. Chceme hrať podobným štýlom ako naše áčko. Máme hráčov do 23 rokov, takže dynamicky, agresívne, s nasadením," uviedol tréner Peter Oremus.

Jeho zverenci odohrajú avizovaný zápas s dvadsiatkou v piatok od 15.00 v Žiline. Vstup je voľný.