Ohlasy zahraničných médií za zápas Rusko - Slovensko

Smutní Rusi, Štartfoto - Ján SúkupSmutní Rusi, Štartfoto - Ján Súkup

BRATISLAVA 15. februára (SITA) - Ohlasy zahraničných médií na stredajšie stretnutie B-skupiny hokejového turnaja mužov Rusko - Slovensko (3:5) na XX. ZOH v Turíne:

 

Torino2006.org/Reuters (Tal./V. Brit.): "Gáboríkove góly v závere priniesli Slovensku víťazstvo. Oba tímy vstúpili do ZOH s reputáciou ofenzívnych a menej defenzívnych mužstiev a očakávania vo veľmi otvorenej vojne splnili."

Hokej.cz (ČR): "Útočník Marián Gáborík zaistil hokejistom Slovenska dvoma gólmi v závere výhru nad Ruskom. Tím trénera Františka Hossu tak uspel v prvom vzájomnom dueli silných tímov na turnaji."

Gazeta.ru (Rus.): "Krikunov začal prehrou. Slováci v posledných rokoch vedia v dôležitých zápasoch priniesť ruským fanúšikom smútok. V roku 1999 na MS v Nórsku remíza so Slovenskom nepustila ruskú družinu do semifinále aj napriek tomu, že zborná zdolala budúceho šampióna Česko 6:1. V roku 2002 tím Borisa Michajlova prehral s bratmi Slovanmi vo finále. Odvtedy sa slovenský tím obmenil, šancu dostali mladé hviezdy Meszároš, Svatoš, Surový a najmä Gáborík."

Sovetskij Sport (Rus.): "Rusi neudržali Gáboríka a prehrali so Slovenskom. Na úvod turnaja mala zborná hrozného a ťažkého súpera."

Sport-Express (Rus.): "Hokejisti Ruska odštartovali na ZOH zle - prehrali so Slovenskom."

AP (USA): "Marián Gáborík si poradil s dvoma obrancami a rozhodol o víťazstve Slovenska 5:3 nad Ruskom. Gáboríkove góly zabezpečili jeho tímu jedno z najväčších víťazstiev v histórii krajiny. Prehra je veľkým sklamaním pre Rusov, ktorí by chceli konečne uspieť na veľkom turnaji po neúspechoch v minulých rokoch. Prehra ešte neznamená pre Rusov stop v boji o medaily, ale vo zvyšných štyroch zápasoch v skupine budú pod veľkým tlakom."

Eurosport.com: "Slovensko vyhralo divoký zápas."

L´Equipe (Fr.): "Slovensko v divácky atraktívnom a veľmi zaujímavom zápase zdolalo Rusko. Turnaj zažil zatiaľ najlepší duel."

Aftonbladet (Švéd.): "Slovensko ohromilo, Marián Gáborík stlmil ruského favorita. Rusi síce mali Ovečkina, Kovaľčuka či Dacjuka, všetko však zobral do rúk na opačnej strane Gáborík a rozhodol. Otvárací zápas Ruska so Slovenskom mal už atribúty finále a nič mu nechýbalo. Hralo sa vo vysokom tempe, nechýbala intenzita i veľká bojovnosť."


pp;ru;ds