Oficiálne sa začala výstavba prvej malej multifunkčnej športovej haly pri základnej škole

LIPTOVSKÝ HRÁDOK (SZĽH) - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v spolupráci s mestom Liptovský Hrádok slávnostne spustil výstavbu pilotného projektu Športového komunitného centra, teda malej multifunkčnej športovej haly pri základnej škole. Základný stavebný kameň spoločne, symbolicky hokejkami, poklepali prezident SZĽH Martin Kohút, primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger, štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Rudolf Urbanovič, Peter Mitro - regionálny riaditeľ firemnej obchodnej siete VÚB banky, ktorá poskytla úver na výstavbu, Miroslav Kulla – konateľ dodávateľa technológií, spoločnosti innogy Slovensko a hokejová legenda Vincent Lukáč.

Vybudovaním Športových komunitných centier pri základných školách chceme deťom umožniť prístup k športoviskám a športovaniu v hodinách, ktoré sú im prijateľné. Nie v skorých ranných hodinách či večer, ale v čase vyučovania a popoludní. Hlavne chceme zabezpečiť priestor, aby sa deti mali kde naučiť korčuľovať a základy hokeja,povedal prezident SZĽH Martin Kohút.

Slovenský zväz ľadového hokeja ešte minulý rok oslovil primátorov a starostov 156 miest a obcí (vrátane Bratislavy a Košíc) nad 5000 obyvateľov s možnosťou výstavby Športového komunitného centra. Liptovský hrádok ako prvý prejavil záujem a zabezpečil všetko potrebné na výstavbu.

Chcel by som všetkým zainteresovaným poďakovať za to, že sme, napriek mnohým prekážkam, pilotný projekt spoločne zvládli a dopracovali sme sa k dnešnému významnému dňu. Nebol to ľahký proces, ale snáď sme ukázali cestu tým, ktorí pôjdu za nami. To, čo sa v krátkej dobe bude realizovať totiž bude slúžiť generácii, ktorá je pre nás najdrahšou a najcennejšou. Je to nepochybne generácia našich detí a mládeže, ktorej týmto pripravujeme kvalitné podmienky pre šport a zdravý pohyb,povedal primátor mesta Liptovský Hrádok a poslanec zastupiteľstva VÚC Branislav Tréger.

Športové komunitné centrum v Liptovskom Hrádku je financované spoločnosťou SZĽH Infra, ktorá sa zaoberá rozvojom hokejovej infraštruktúry a je 100%-nou dcérou Slovenského zväzu ľadového hokeja. Mesto Liptovský Hrádok zabezpečilo pre výstavbu pozemok a prípravy pozemku na výstavbu. Vlastníkom haly bude SZĽH Infra.

Sme radi, že sa nám po náročnom procese podarilo spustiť výstavbu. Prajem mestu Liptovský Hrádok, Základnej škole s materskou školou na ulici Hradná a všetkým deťom v nej, aby z haly, športovania a zvlášť z korčuľovania mali radosť, aby im to pomohlo v živote vybudovať si pohybové zdatnosti, odreagovať sa a získať do života nových priateľov,poprial prezident SZĽH Martin Kohút.

Výstavba haly by mala trvať niekoľko mesiacov a spustiť ostrú prevádzku má mesto a hokejový zväz v pláne na začiatku budúceho školského roka. Dopoludnia bude na ploche prebiehať školský korčuliarsky program pre všetky deti z mesta aj pre školy z okolia, popoludní budú na ľadovej ploche prebiehať hokejové a krasokorčuliarske krúžky a večer bude hala k dispozícii na komerčný prenájom. V letných mesiacoch bude plocha v krytej časti slúžiť aj na iné športy podľa potreby.

Vytváranie príležitostí, podpora športu a nadšencov zdravého životného štýlu patria k našej značke Innogy. Preto sme radi, že môžeme byť súčasťou tohto projektu. Na stavbu nového centra sa tešíme a sme pripravení zužitkovať skúsenosti z rekonštrukcie zimného štadióna vo Zvolene či ďalších projektov, ktoré sme už úspešne realizovali,povedal Miroslav Kulla, konateľ innogy Slovensko, dodávateľa technológií.

Po vybudovaní pilotného komunitného centra v Liptovskom Hrádku sa Slovenský zväz ľadového hokeja pustí aj do výstavby malých hál pri základných školách v ďalších mestách. “Momentálne sme v rokovaní s bratislavskými Vajnormi, Sninou, Trstenou, Michalovcami, Nemšovou, Žarnovicou, Tvrdošínom a ďalšími,povedala riaditeľka projektového a rozvojového oddelenia SZĽH a konateľka SZĽH Infra Diana Kosová.

Vizualizáciu Športového komunitného centra nájdete nižšie, v galérii. Fotografie v plnej kvalite si môžete stiahnúť z tohto linku.


Fotogaléria