Odvety šestnásťfinále sľubujú drámy, postúpiť môže ktorýkoľvek tím

BRATISLAVA 6. novembra (SITA) - V utorok 7. novembra sú na programe všetky odvetné stretnutia osemfinále play-off hokejovej Ligy majstrov 2017/2018.

Spomedzi českých klubov hrá doma iba Třinec, na ktorý čaká duel proti švédskemu tímu Malmö Indians. "Oceliari" v prvom súboji triumfovali 2:1, na postup do štvrťfinále im teda stačí aj remíza. Liberec pred týždňom doma podľahol obhajcovi titulu Frölunde Indians 2:3, v utorok sa pokúsi prekvapiť favorita v Göteborgu. Kometa Brno pred vlastnými fanúšikmi zdolala švajčiarsky Zug, vo Švajčiarsku si chce udržať najtesnejší náskok. Všetkých osem odvetných duelov osemfinále sľubuje drámu, keďže v prvých zápasoch ani jeden z tímov nevyhral o viac ako dva góly.

Ak po druhom zápase budú mať mužstvá v dvojici na svojom konte rovnaký počet strelených gólov, nasledovať bude desaťminútové predĺženie. Ak sa ani v ňom nerozhodne o postupujúcom, prídu na rad samostatné nájazdy.

Slovenský zástupca HC '05 Banská Bystrica nepostúpil zo základnej skupiny. Slovensko má vo vyraďovacej časti LM zastúpenie v zahraničných kluboch - Slováci pôsobia v Liberci, Brne, Třinci či Tappare Tampere a JYP Jyväskylä.

Program utorkových odvetných zápasov osemfinále play-off hokejovej Ligy majstrov 2017/2018 (časy sú v SEČ):

Tappara Tampere (Fín.) - JYP Jyväskylä (Fín.) /18.00, prvý zápas: 1:3/

Oceláři Třinec (ČR) - Malmö Indians (Švéd.) /18.00, prvý zápas: 2:1/

Brynäs IF (Švéd.) - Adler Mannheim (Nem.) /18.30, prvý zápas: 3:2/

Frölunda Indians (Švéd.) - Bíli Tygři Liberec (ČR) /19.00, prvý zápas: 3:2/

Växjö Lakers (Švéd.) - Red Bull Salzburg (Rak.) /19.00, prvý zápas: 1:2/

Red Bull Mníchov (Nem.) - SC Bern (Švaj.) /19.30, prvý zápas: 3:2/

EV Zug (Švaj.) - Kometa Brno (ČR) /19.45, prvý zápas: 3:4/

Nottingham Panthers (V. Brit.) - Zürich SC Lions (Švaj.) /20.00, prvý zápas: 1:3/