Odštartovala skupinová fáza Slovenského pohára, úspešnými kvalifikantmi Skalica a Martin

Po mesiaci kvalifikačných bojov štrnástich tímov sme spoznali dvojicu úspešných celkov, ktoré sa predstavia v hlavnej fáze Slovenského pohára 2021/22. Miesto v základných skupinách si vybojovali hokejisti HK Skalica a HK Vitar Martin. V boji o trofej ostáva päť extraligových tímov i traja účastníci SHL. Do semifinále postúpia dvaja najlepší z oboch skupín, semifinalistov spoznáme najneskôr 19. septembra.

Kvalifikačnú vetvu o skupinu A, ktorá sa skladala zo siedmich mužstiev – päť účastníkov SHL a dvaja zástupcovia druhej ligy, vyhrali hokejisti HK Skalica. Naprieč pavúkom úspešne prešli cez Partizánske, aby následne zdolali ligového konkurenta z Považskej Bystrice a vo finále aj Dubnicu. „Sme radi, že si môžeme zahrať tri kvalitné zápasy s poprednými tímami. Bude to pre nás zrkadlom aktuálneho stavu a sily kádra,“ vraví riaditeľ klubu Miroslav Lipovský na margo nadchádzajúcich meraní síl so Zvolenom, Spišskou Novou Vsou a Žilinou. 

Práve dianie nielen v A-skupine, ale celej skupinovej fázy Slovenského pohára, odštartovala utorňajšia repríza finále SHL z minulej sezóny, medzi Žilinou a Spišskou Novou Vsou. Prvé tri body do tabuľky si po tesnej výhre pripísal nováčik Tipos Extraligy zo Spiša. 

Boje v kvalifikačnej vetve o skupinu B, skladajúcej sa rovnako zo siedmich účastníkov, ovládli hráči HK Vitar Martin. V konkurencii dvoch tímov SHL a pätice druholigových celkov dokráčali až do finále, kde zdolali Levice 3:0. Na „rytierov“ čaká v skupinovej fáze trio lákavých súperov. „Postupom do skupinovej fázy máme garantované tri domáce zápasy proti extraligistom. Naši fanúšikovia majú možnosť po niekoľkých rokoch u nás opäť vidieť trojicu tímov z najvyššej súťaže,“ teší sa šéf martinského hokeja Milan Murček. Súpermi hokejistov z Turca budú v základnej skupine HC Košice, HC 21 Prešov a HK Dukla Ingema Michalovce.

Skupina A:
HKM Zvolen
HK Spišská Nové Ves
VLCI Žilina
HK Skalica

7.9.2021 (utorok)
VLCI Žilina – HK Spišská Nová Ves 2:3

9.9.2021 (štvrtok)
VLCI Žilina – HKM Zvolen
HK Skalica – HK Spišská Nová Ves

14.9.2021 (utorok)
HK Spišská Nová Ves – HKM Zvolen
HK Skalica – VLCI Žilina

16.9.2021 (štvrtok)
HK Skalica – HKM Zvolen

 

Skupina B
HK Dukla Ingema Michalovce
HC 21 Prešov
HC Košice
HK Vitar Martin
 
9.9.2021 (štvrtok)
HC Košice – HC 21 Prešov

12.9.2021 (nedeľa)
HC 21 Prešov – HK Dukla Ingema Michalovce

14.9.2021 (utorok)
HC 21 Prešov – HK Dukla Ingema Michalovce
HK Vitar Martin – HC Košice

16.9.2021 (štvrtok)
HC Košice – HK Dukla Ingema Michalovce
HK Vitar Martin – HC 21 Prešov

19.9.2021 (nedeľa)
HK Vitar Martin – HK Dukla Ingema Michalovce